e9053318-09b6-4f30-83a1-6ef6c64bc26f.jpeg 

Messiásra várnak a magyarok, és íme, lett nekik Magyar Messiásuk.

 

Messiásvárás van, igen, mert volt tizenix év és lóf@sz sem történt.

 

Annyi látszik az ellenzékiségből, hogy mennek az egyezkedések a helyekre, de - és ez a legfontosabb - senki nem néz ki úgy az ellenzéki oldalon, mintha képes lenne elvezetni ezt az országot. Egyik párt sem.

 

Miről szól a választás? Programokról? Lóf@szt; az egyszeri magyar - de lehet ez német, francia, olasz, amerikai - nem ért a gazdasághoz, fingja nincs, hogy mi az, ami egy bármilyen programban megvalósítható vagy sem (pont ezért tudnak sikeresek lenni a populisták; ki a fene akar szarabbul élni, mint korábban), hanem azt nézik, hogy ki annyira szimpatikus, hogy “vennének tőle használtautót”.

 

Politikai marketing semmiben sem különbözik a “hétköznapi” marketingtől. Szimpatikus a brand? Kipróbálnád a terméket? Van helyettesítő termék? Ha beszoptad egyszer megvennéd újra? Még van egy másik fontos tulajdonsága az adott brandnek; elérhető mindenki számára? Érthető üzenete van és mindenhol hozzáférsz?

 

A 22-es választás egyik nagy tanulsága (kellett volna, hogy legyen), hogy vidéken kb 4 évente lehetett látni ellenzéki arcokat. A legtöbb embernek halvány lila gőze sem volt vidéken, hogy ki a Momentumos fickó, a Párbeszédes csaj, vagy az MZP embere. Arról nem beszélve, hogy nemhogy a vidéki ellenzékieket nem ismerték, de a hangadókat, vezetőket sem igen.

Lehet, hogy neked pl. irtó szimpatikus Donáth Anna, de mondja már el valaki, hogy a Momentum mi az istennyilát csinált az elmúlt 2 évben? Hm?

 

És akkor jön egy botrány, amire az ellenzék semmit nem tud lépni. Nincsenek olyan káderei, akiket az emberek ismernek, akivel szimpatizálnak, akire hallgatnak. Jön egy tüntetés, amit influenszerek hoznak össze, mert nekik vannak követőik, a nevenincs, ismeretlen “politikusoknak” meg nincs.

 

Ebbe a résbe robban be egy csávó, aki borítja a bilit (amiben egyébként jól ismert fekália van). Kihasználja a botrányt, gerilla módon ismertséget szerez, pörög, nyomul, tele van vele a média, mindenhova eljut a híre, jól beszél, jólöltözött, energikus, határozott. Igen, olyan ránézésre, mint aki vezetésre termett.

 

Ez kell a népnek.

 

Hogy mi jön ki belőle? Ki tudja ma megmondani?

Ha oneman showból tovább tud lépni, és okos embereket vesz maga mellé (ennek látjuk a kezdeményezését), akkor jó dolog is kisülhet belőle. Csapatot kell építenie és olyan képet mutatnia, hogy képes leváltani a NER-t és képes elkormányozni az országot.

 

Ugyanakkor azt is látni kell, hogy ha elér erre a szintre, akkor a maffiaállam lépni fog. Nem engedhetik meg, hogy Magyar leváltsa a rendszert, mert ha nem közülük van (márpedig az ügyészséggel kapcsolatos kijelentései nem ezt mutatják), akkor nagyon magas szinten sok embernek lesz félnivalója.

És láttunk már olyat a történelemben, hogy a messiásokat eltették az útból. Navalnij nélkül a mozgalmának annyi. Robert Kennedy nem lett elnök. És sorolhatnám.

Az a veszélye a oneman shownak, hogy ha az one man eltűnik, akkor a shownak is vége.

 

2014-ben találkoztam Bajnaival egy ARC kiállításon, ahol megkérdeztem tőle, hogy fog-e még politizálni. Azt mondta akkor, hogy a családja biztonsága többet ér…

A bejegyzés trackback címe:

https://koszonjuk-miniszterelnok-ur.blog.hu/api/trackback/id/tr5118393359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása