unas_714912.jpg

2004. május 12. szerda, München, Németország.

11 óra 22 perc.

Traian Ponta román tiszt, aki a Nato keleteurópai csereprogramján vesz részt egy másfél hónapos képzésen, a Karstadt áruház kert részlegén egy baltát és fenőkövet vásárol.

2004. május 13. csütörtök, 03 óra 43 perc.

Trajan Ponta belép egy tiszttársa szobájába az Universitat der Bundeswehr katonai akadémia szállásán, felkapcsolja a villanyt, majd a kiélezett baltával lesújt az ágyán alvó Kovács Norbert főhadnagy nyakára és testére. A főhadnagy feje az ütések nyomán majdnem teljesen elválik a testétől.

2008. június.

Trajan Pontát életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélik. A tárgyaláson sem bánja meg tettét, a kérdésre, hogy mi oka volt tiszttársa brutális meggyilkolására, azt válaszolja, hogy azért ölte meg, mert magyar volt.

Bonn, 2012 augusztus.

A magyar kormány értesül, hogy Németország tárgyalásokat folytat egy romániai aranybánya koncesszió megszerzéséről, melynek feltétele Trajan Ponta kiadatása Romániának. Magyarország külügyminisztere megbeszélést kezdeményez a Német külügyminisztériummal, ahol is azt a választ kapja, hogy Németország nem fogja kiadni Trajan Pontát Romániának.

Bukarest, 2012 augusztus 31.

Trajan Ponta megérkezik a bukaresti nemzetközi repülőtérre, ahol Viktor Basescu román elnök azonnal kegyelemben részesíti, majd a Románia Hőse kitüntetéssel jutalmazza.

Budapest, 2012 augusztus 31.

Áder Viktor magyar miniszterelnök az ENSZ nagykövetek előtt kijelenti, hogy Magyarország minden hivatalos kapcsolatot megszakít németországgal.

Bonn, 2012, szeptember 1.

A Német külügyminisztérium és a CDU közleményt adnak ki, melyben leírják, hogy Trajan Ponta kiadatása a nemzetközi normáknak megfelelően történt, az ügyet lezártnak tekintik.

- - - - - - - - - - 

Természetesen a fentiekből egy mondat sem igaz. A kérdés csupán ennyi: vajon, ha így történtek volna az események, akkor Magyarország szószegőnek és erkölcsi hullának vélné-e Németországot? Vagy korrektnek tartanák-e a magyar emberek az eljárást és azt mondanák-e, hogy megértik: németországnak szüksége van a koncesszióra és, ha ez az ára, akkor azt meg kell adni.

Ui: itt kérek elnézést minden Román állampolgártól, ill. Romániában született embertársamtól. A példával nem állt szándékomban megbántani senkit.

Ha esetleg nem tudnád mik az előzmények: 

http://index.hu/belfold/2012/09/01/sajnalatosnak_tartjuk_ormenyorszag_diplomaciai_lepeset/

A bejegyzés trackback címe:

https://koszonjuk-miniszterelnok-ur.blog.hu/api/trackback/id/tr924746693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

halász jóska 2012.09.02. 01:49:54

a jobbik szerint az örmények túlreagálták a dolgot. a jobbik vajon túlreagálna egy ilyet? más kérdés, hogy ilyen európában nem fordulhatna elő -mármint hogy egy gyilkost hősként ünnepeljenek.

czegledy 2012.09.02. 09:45:34

tegnap baráti körben én is ezt példát hoztam fel, amit Te is írtál
igaz, Németország nálam Norvégia volt
és szlovák katona ölt meg magyart

de szerintem, aki normális, érti, mit akarunk ezzel mondani

komplikato 2012.09.02. 16:46:05

@czegledy: Aki "normális" annak nem kell megmagyarázni. Aki meg nem ... nos neki a Disney csinálhat egy egész estés animációs filmet róla "for dummies", akkor sem fogja érteni.

nincsensapka 2012.09.02. 16:56:05

@czegledy: én meg a tesómnak példálóztam tegnap, Ausztria volt Németország és szerb katona ölt magyart
süti beállítások módosítása