UPDATE:

Borkai Zsolt: "...(az ellenzéki pártok) ...sajnálatosan kivonultak az olimpiarendezés támogatása mögül, és elkezdték a magyar társadalmat is megosztani. Ezzel a tevékenységükkel nagymértékben meggyengítették és gyengítik folyamatosan Budapest esélyeit, gyengítik Magyarország pályázatát.”
(Forrás: 444.hu)

 Orbán: "Ha végül is lesz miről beszélni (vagyis összegyűlt a kellő számú szignó), akkor az ellenzék szavahihetelenségére kell majd kihegyezni a megszólalásokat, vagyis arra, hogy a kormány annak idején azért állt az olimpiai kezdeményezés mögé, mert a főváros az ellenzéki pártokat is beleértve támogatta a pályázat benyújtását, az ellenzék azonban kihátrált ebből és emiatt megfosztja egy álom beteljesedésétől a budapestieket."
(Forrás: HVG.hu

 

Orbán - vagy a tinktankjai - megint egy zseniális gumicsontot dobtak a fenekedő ellenfeleknek, azok meg gyönyörűen ráharaptak a koncra.

 

És persze nem vették észre, hogy már megint - mint már oly sokszor az elmúlt 11 év alatt - pontosan arra a nótára ropják, amit a nagy mókamester fütyül.

 

Néha képtelen vagyok felfogni, hogy az un. demokratikus ellenzék - bármit jelentsen is ez - a Momentumtól kezdve az LMP-n keresztül a DK-ig, vagy a fröcsögő szélsőbalos Amerikai Népszavás Bartus “Raklapgate” Lászlóig nem képesek fölérni ésszel, hogy a Néptribun nem azon a pályán játszik, mint ők. Sőt, igazából ők játszanak elmerülve abban a játékban, amit OV tálal nekik. Nem látják már sokadszorra, hogy annak rendje és módja szerint gyönyörűen meg vannak vezetve. Egytől egyig. Orbán pedig röhög a markába. Megint.

 

Ez az egész olimpiásdi Orbán számára egy lefutott meccs. 

 

Bármi lesz is, mindenképpen win pozícióból jön ki. Akkor is, ha az aláírásgyűjtés összejön a Momentumnak, akkor is, ha nem. Akkor is, ha lesz népszavazás, akkor is, ha nem. Akkor is, ha leszavazza az áldott nép az olimpiát, akkor is, ha nem.

 

Nézzük a lehetőségeket.

 

1., a Momentum összegyűjti a megfelelő számú aláírást: ez mindössze a budapestiek 10-12%-a. 

2., nem gyűjti össze a Momentum a szükséges számú aláírást: még ekkora támogatottsága sincs az ellenzéknek

3., kiírják a népszavazást, és érvényes a referendum, akkor több narratíva is van:

a., többségben vannak az elutasítók: bezzeg Mi - mármint a NER - egy igazi Nemzeti megmérettetést szerettünk volna, de az idegenszívűek - a Nemzet ellenségei leszavazták. Soros pénzelte őket, már megint azoknak van hangjuk, akik nem mernek nagyot álmodni.

b., győznek a támogatók: most megmutattuk, hogy Mi Magyarok mégiscsak merünk nagyot álmodni, és nem hagytuk, hogy az idegenszívűek, a Sorosbérencek, akik valójában gyűlölik a Magyar szívet, megint megnyomorítsák a lelkünket. Összefogott a nemzet és megmutatta, hogy kitartóak vagyunk és nem dőlünk be az ügyeskedőknek és a Nemzet ellenségeinek.

 

4., kírják a népszavazást, és érvénytelen a referendum: ld 2. pont, a Nemzet győzött!

 

5., nem rendezünk olimpiát, mert elfogadják a népszavazás eredményét (3/a) [hál’Istennek nem kell olimpiát rendezni! Paks 2 mellett még ez a kiadás is óriási teher, igazából ez volt a cél! Ezért hergelték az ellenzéket, ezért lebegtette be a CÖF, hogy emeljék meg a kvótát - többen mennek szavazni, mert megijednek, hogy érvénytelen lesz az aláírásgyűjtés -, és ezért riogatott a Fidesz azzal, hogy menjenek a droidok, és érvénytelen aláírással lehetetlenítsék el a Momentum kezdeményezését]. Kommunikáció természetesen a korábbiak bármely változata: Mi akartuk, Ők azonban megvezették az áldott népet stb stb

 

6., nem rendezünk olimpiát, mert bár a népszavazáson az ellenzők bármilyen okból megbuknak (2., 3/b, 4.) a NOB elkaszálja a nevezésünket: ld 5. pont, annyival kiegészítve, hogy ezek a nemzetellenesek lejáratták a Magyarokat, lejáratták a Nemzetet, valójában gyűlölik a Magyarságot, idegenszívűek és Sorosbérencek és Brüsszeliták, akik nem mernek nagyot álmodni, és az a jó nekik, ha a Magyarok kicsik és elnyomottak

 

7., megrendezzük az olimpiát 2024-ben. Addig jön a 18-as választás, amikor Orbán győz. Jön a 22-es választás, amikor Orbán győz. Majd jönnek a lepusztuló létesítmények, de addigra már írmagja sem marad az ellenzéknek.

 

8., megnyerjük a rendezés jogát, de Orbánt 18-ban, vagy 22-ben nem választják meg, és az akkori kormánypártra rohadnak rá a létesítmények…

 

Egyszerű és zseniális, ahogyan erre a témára ráugrott mindenki a ballib oldalon. Közben meg megy tovább a klientúra kiépítése. Lopják továbbra is a közpénzt, az ügyészség magasról tesz a feljelentésekre, a kastélyok az Orbán család, vagy a Nemzet Gázszerelője, vagy egyéb strómanok kezébe kerülnek. Az egészségügy továbbpusztul, ahogyan az oktatás is. 

 

Az ellenzékiek pedig újra és újra Orbán kottájából játszanak, és újra és újra nem látják, hogy Orbán kottájából játszanak. 

 

Minden alkalommal bekapják a csalit. Döbbenet, hogy egyetlen hang sem jön és mondja már el nekik, hogy ez a játék már marhára szánalmas. No nem a Vezérnek, hanem az “ellenzékének”. Bár szerintem OV is kezdi únni, hogy, itthon gyakorlatilag már semmilyen kihívás nem éri.

 

Talán ezért is kezd a nagypolitikába kóstolgatni. Ott még van némi izgalom. 

 

Putyin mellett pláne.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://koszonjuk-miniszterelnok-ur.blog.hu/api/trackback/id/tr6912264802

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Sorvezető fidesztrolloknak, ezúttal személyesen Orbántól 2017.02.17. 18:35:23

Most, hogy Momentum a kívánt aláírások majdnem kétszeresét adta le, és így - hacsak Orbánék nem lépnek vissza maguktól - szinte biztos lesz népszavazás az olimpiáról (márpedig annak borítékolható a végeredménye), rögtön beindult a fideszes magyarázkodá...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JoeMRTHN · http://joe-marathon.com 2017.02.16. 23:20:10

Tök rendben van az írás. Sok hülye levitézlett bohóc nem látja, hogy úgy ugrálnak, ahogy Orbán fütyül. És még örülnek is, hogy ugrálnak! Azt hiszik, hogy jól megmutatják mekkora faszagyerekek. Szánalmas, hogy nem veszik észre, hogy csak bábok.

Barát Csaba (törölt) 2017.02.17. 00:00:57

Ha a Fidesz írja be a számítógépbe a választási eredményeket, akkor meg 100%-ban mindig ők nyernek.

C. Robert 2017.02.17. 00:05:09

Ez mind szép. És szerinted mit kellene tennie az ellenzékieknek?

szemétpasi 2017.02.17. 00:35:54

Azért ez szerintem nem így van. A fidesznek valójában nincs akkora támogatottsága amennyivel jelenleg hatalmon van, a jelen állapot a bal oldal megosztottságának köszönhető, illetve annak hogy a jobbik nem valódi ellenzék. Érdemes megnézni az utolsó választás eredményét, valójában azért olyan sokan nem szavaztak a fideszre.

Tehét a kormány állandó hazaárulózása és sorosbérencezése tulajdonképpen egy igen széles réteget idegenít el, plusz a saját szavazóik közül is jópárat. Valahogy én úgy érzem ezen a fajta kommunikáción már túlhaladt a politika, nem a szocializmusban vagyunk ahol mindenféle ködös ellenség képpel lehet riogatni az embereket. Főleg hogy már évek óta ez folyik a csapból. A külső ellenségkeresés még csak csak tetszik a választók nagyobb részének de amikor már a választól nagyobb része van lehazaárulózva az mindenképpen érdekes.

Szerintem egy érvényes, elbukott népszavazásból nem fognak jól kijönni. Egy érvénytelen de bukottból sem, de az hamar el.fog felejtődni.

Dr.Zomboss 2017.02.17. 00:42:59

Az ilyen seggek miatt tart itt az ország, mint te. Találj ki jobbat, vagy kussolj!

odamondó 2017.02.17. 01:15:48

@szemétpasi: pont az emberek elidegenítése a lényeg. Van egy bizonyos % aki akkor is a Fideszre szavazna ha azok nyíltan halálos ítéletet mondanának rájuk.

A többiek elfordítása a politikától csak jó. Na most erre rásegít, hogy a baloldal totál hiteltelen. Senki sem gondolhatja komolyan, hogy ma van még ember aki mszpt akar újra hatalmon látni.

A jobbik meg feladta amiért elkezdték kedvelni így annak is kaput van.

Véleményem szerint per pillanat orbánék a következő 20 évben simán kormányon maradnak. A pozitív ebben, hogy amikor 20 év múlva az ország totál tönkremegy tudja a nép kit kell karóba húzni.

sebi77 2017.02.17. 01:17:06

Az hogy bármi történik, arra Orbánnak van egy nyerő szövege (ld. legutóbbi népszavazás), nem jelenti azt hogy ő irányít, és hogy minden kimenetel ténylegesen is neki kedvez. Egy durván leszavazott olimpia (mondjuk 80+%) bizony fájna nekik. Hazaárulózás helyett akkor kénytelenek volnának elővenni a "meghajlunk a nép akarata előtt, hiszen ez egy demokrácia" lemezt.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.02.17. 05:11:10

Aha. Szép duma. Bármi is történik, Orbán azt eleve úgy tervezte. Aha. Értem.

burgener 2017.02.17. 05:38:59

a sakkban van sötét g6 nyitólépése, mint minden megnyitásra adható válasz.

Ha nem vezethetek be internetadót, csökkentem az áfáját.

Ha leszavazzák az olimpiát, mosom kezeimet.

Ha nem úgy van, akkor én akartam ezt is:-))

ogli dzsí 2017.02.17. 06:02:35

@szemétpasi: 'A fidesznek valójában nincs akkora támogatottsága amennyivel jelenleg hatalmon van'

- most is lazán kétharmadot kapna a fidesz, pedig kampány még nem is volt

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.02.17. 06:04:09

A ballib bukás esélye kb. 98 % ebben a kérdésben, azaz Orbánnak nincs is különösebb dolga.

conchita wurst 2017.02.17. 06:09:26

ez a poszt így nem teljesen kerek, mert mit is csinálna a balfasz és hazug ellenzék, sok mindent nem tehet

ők is tudják hogy úgyis lebőgnek a választáson, meg sem próbálnak szavazókat szerezni a nem eleve szektások közül

nagy csoda lenne ha a ballenzék a 2014es, nagyon hitvány eredményét össze tudná hozni legközelebb.

miért mondom ezt? 1. a biztos pártválasztóknál 47-51re mérik a fideszt most, ami brutális, sokkal magasabb mint 2012-13ban

2. idén egész jó év néz ki úgyhogy valszeg lesz adócsökkentés és lehet vmi rezsicsöki is, vagy olyasmi plusz gumisontnak ott lesz a harc brüsszellel a rezsicsöki megvédéséért

- őszintén szólva, mi a büdös francnak szavazna orbán helyett a ballenzékre, vagy a jobbikra? ugyan már

koala kóla 2017.02.17. 06:20:13

a 2020as és 2024es választások amiről a poszter beszél az miaz?

csak kérdezem

nu pagagyí 2017.02.17. 06:36:40

Hülyeségeket irkál a blog írója. Mindenképpen siker az aláírásgyűjtés, mert áttörte a belenyugvás és tespedtség állapotát. Úgy tűnik, meglesz a kellő számú aláírás, az érvényességi határ + 20%.

- Ha a választási iroda érvénytelennek hozza ki, lehet mondani, hogy csalnak.

- Ha nem merik elcsalni, akkor alkalom nyílik a mozgósításra, fel lehet sorolni, hogy az irdatlan pénzt mire lenne célszerűbb fordítani.

A közbeszéd tematizálásának visszaszerzésére kiagyalt újabb "nemzeti konzultáció" is besülhet. A válaszboríték kiválóan használható arra, hogy a valódi problémákról értesítsék az arra kevésbé fogékony kormányt. Meg kell fogalmazni azokat a fő követeléseket, amivel visszaállítható a demokratikus rend, az állam átlátható működése, lebontható a nagy műgonddal kiépített állampárti rendszer. Az egész ellenzék nekiállhatna az egységes válaszlevél megfogalmazásához, majd eljuttatásához az emberekhez. Talán ez könnyebben menne, mert nem szólna pozíciókról, csak elvekről.

elemes 2017.02.17. 06:37:53

Olyan hangulata van, hogy a szerzőnek volt egy prekoncepciója és ehhez igazította a többit.

Jó ez a műfaj, csak nem elemzés, hanem vélemény.

elemes 2017.02.17. 06:39:34

@nu pagagyí:

Kár-minimalizálás, pl. nemzeti konzultáció az olimpiáról és annak a végén visszavonják a pályázatot, hogy ne kelljen népszavazást kiírni.

nu pagagyí 2017.02.17. 06:49:24

@conchita wurst: Minden diktatúrában a bukás előtt, papíron minden rendben volt. A diktatúra újságjai a nép elégedettségéről és a diktátor úr hallatlan népszerűségéről áradoztak. Csak a bűnügyi hírekben bukkant fel néhány elvetemült ellenző, akiket természetesen külföldről pénzeltek. Az ország népe lelkesen menetelt a szebb jövő felé. Aztán hirtelen minden összedőlt.

nu pagagyí 2017.02.17. 06:52:33

@elemes: Nem kell leállni, hadd izzadjon az állampárt a kár-kár mentesítéssel is. Egyik téma után jöhet a másik. Van bőven mi ellen mozgósítani.

elemes 2017.02.17. 07:04:58

@nu pagagyí:

Orbán nem hülye, de egyelőre ő tematizálja a közvéleményt, és nem a médiafölénye miatt, már 98-02 között is jó volt ebben.

Rövid távon kárenyhítésként tarthat egy nemzeti konzultációt az olimpiáról és ANNAK eredményeként visszavonják a pályázatot. Így megspórolhatja, hogy az ellenzék médiafelületet kapjon.

Hosszabb távon viszont komoly sebet kapott. Egy Orbán típusú vezető nem engedheti meg magának, hogy sarokba szorítsák, és ez látszódjék is. Az olimpia elleni gyűjtés már a harmadik történet, amiben visszavonulni kénytelen (netadó, vasárnapi boltzár), és egyébként mindháromban alapvetően pozitív tartalmú volt, a vasárnapi boltzár bukását pedig még sajnálom is.

elemes 2017.02.17. 07:07:43

Orbán jó érzékkel NEM állt bele saját maga sem a netadóba, sem a boltzárba, sőt, az olimpiáról sem tett erős kijelentéseket -- a buktát így közvetlenül mások vihetik el.

A politikai kár azonban az övé.

Namir 2017.02.17. 07:11:17

Szerintem nem lesz olimpia.
Sőt, valleg a fidesz/Viktor sem akarja.
De jó gumicsont, amivel hosszú időre tematizálni lehet a közéletet és politikát,
és az ellenzék mindenképpen rosszul jön ki belőle.

Nevoeiro66 2017.02.17. 07:48:08

@nu pagagyí:

soha ne legyen nagyobb sikeretek. :D

VaradiJanos 2017.02.17. 08:04:05

@elemes: ügyesek vagytok pistike! Ehhez èrtetek: vmi ellen szövegelni, lassítani. Fék vagytok. Ez esetben balfék.

SJobs 2017.02.17. 08:06:24

Szerinted miert nem reagal a Fidesz a gyujtesre? Egyreszt mert leszarja az olimpiat. Ugyanolyan teher nekik is ez az egesz, mint mindenki masnak . Masreszt itt a demokraciatok. Ezutan nehez azzal tamadni, hogy nem demokratikus az orszag. Harmadreszt ha osszejon az alairas (vagy ha nem) elobb fogjak bejelenteni a torlest mint, hogy kiirnanak barmilyen nepszavazast. Gyk., roviden: nem akar a Fidesz sem olimpiat.

conchita wurst 2017.02.17. 08:07:00

@nu pagagyí: apád fasza volt rendbe a diktatúrák elsöprése előtt

elemes 2017.02.17. 08:21:14

@VaradiJanos:

Azt látom, hogy indulatok vannak benned, de nem sikerült megfejtenem, hogy miért, mivel szemben.

elemes 2017.02.17. 08:23:41

@SJobs:

Az túlzás, hogy leszarja, inkább csak nem látszott biztosnak a támogatottság, ezért Orbán eleve csak félgőzzel állt bele (olyanokat mondott, hogy budapest alkalmas az olimpia megrendezésére, meg hasonló, ennél erősebb mondat nem hagyta el a száját).

Ezzel, meg a nemzeti konzultációval -- legalábbis rövid távon -- kisebbnek érzi az olimpiai pályázat visszavonásával járó vereséget. Mert azt nem nagyon bírja.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2017.02.17. 08:42:05

Ez bejegyzés úgy faszság, ahogy van. A Nap is biztos csak azért kel fel, mert a nagyvezér is úgy akarja...

Kivlov 2017.02.17. 08:45:09

Ez kb. így van.
Kérdés csak egy: milyen '20-as választás?

nemecsekerno_007 2017.02.17. 08:53:43

@C. Robert: "És szerinted mit kellene tennie az ellenzékieknek? "

Első körben regisztrálhatnának néhány álláskereső portálon :)

nemecsekerno_007 2017.02.17. 08:55:25

@nu pagagyí: "Hülyeségeket irkál a blog írója. Mindenképpen siker az aláírásgyűjtés, mert áttörte a belenyugvás..."

Végül is örülni kell a kisebb dolgoknak is. :)

SJobs 2017.02.17. 08:56:40

@elemes: Szerintem nincs vereség. Ha valakinek minden egyes lépése meg van tervezve mérnökileg, az pont Orbán. És ha Orbán nem állt bele egy hónap alatt ebbe a vitába az nálam azt jelenti, hogy teljesen hidegen hagyja. Amúgy Vona is azt mondta, hogy alkalmasak lehetünk de vizsgálni kell a lehetőséget, szóval Orbán sem tűnik ki ezzel a gondolatával. Ellenzéken, ahogy a poszban is szerepel, pedig ráharaptak az egész témára mintha ezen múlna a Fidesz veresége jövőre, pedig ennél nagyobb bakit is simán korrigált (netadó).

Amúgy, hogy vili legyen, én alapvetően támogatnék egy olimpiát mert üzletet, lehetőséget, fejlődést látok benne, viszont elfogadom azt is ami mellett ti érveltek, hogy a korrupció és a költségek fognak problémát okozni. Amivel nem tudok azonosulni, az a Momentum összetétele (benne levő emberek/alapítók), céljaik (Fidesz buktatása) és a kommunikációjuk (ugyanolyan hazugságra épül mint sok más párt szövege, pl. ha nem rendezzük meg akkor kánaán lesz, az a 700 milliárd mehet az egészségügybe, ez a pénz teljes egészében megmarad - szóval pont azt mondja amit a 'parasztnak' hallania kell, ergo hazudik)

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.17. 08:56:54

Itt már rég nincsennek vagyok.

Ez már lejátszott mecss.

A szavazásra az aláírások száma leegendő lesz.

A nemzeti konzultáción A Fidesz felméri, hogy a Budapestiek 35-40%-a nem akar Olimpiát.
Azért nem, mert a ballibek megfélemlítették, és átverték az embereket, annak ellenére hogy 2002-2016 nyaráig ők is Olimia pártiak voltak, és kb 10 fórumon az Olimpia megrenedezése mellett szavaztak.

Tehát elállnak a rendezés jogától, mint a Vasárnapi boltzártól, amiből szintén ők jöttek ki jól.
Hisz akik Vasárnap munkára vannak készerítve, azok és családjuk nem örül annyira, a többieknek meg mindegy.

Itt is lesznek akik átverve érzik majd magukat, éppen úgy ahogy a KÁP kapcsán, beszopták a ballib gyűlöletkeltést.
Azaz a poszt igaz.
A Fidesz jön ki jól, csak már nincs ennyi alternatíva.

Az Olimpia rendezésének jogát egyébként mindenképpen Párizs nyerte volna.

wolves84lb 2017.02.17. 09:08:41

@SJobs: de azért jó volt elbaszni pár milliárdot erre IS. És ez titeket, fideszgeciket persze nem zavar, mert csak. Hát a kurva anyádat.

elemes 2017.02.17. 09:10:13

"Szerintem nincs vereség."

Volt tegnap egy jó cikk az indexen.

index.hu/kulfold/2017/02/16/browder_putyin_hermitage_capital/

Ebben volt pár érdekes mondat:

"Putyin tipikus maffiafőnökként viselkedik. Ha valaki keresztezi az útját, akkor látványosan megbünteti, nehogy másnak eszébe jusson keresztbe tenni. Nem elég azt számolgatni, hogy mennyit nyert vagy veszített az én történetem kapcsán, mert ez nem csak rólam szól. Az egész programja a lopásra, zsarolásra épül. Ha valami módon az én kihívásom eredményes és megtorlatlan maradt volna, akkor sok más emberben is felmerült volna, hogy ellenáll Putyinnak"

Szóval ilyen esetben Putyin nem engedné meg, hogy vele szemben bárki, bármilyen kis jelentőségű ügyben győzzön.

"Ha valakinek minden egyes lépése meg van tervezve mérnökileg, az pont Orbán."

Orbán esetleg, de egy másik érdekes mondat a cikkből:

"A Putyin-rezsim gonosz, de egyvalamit megtanultam: ha gonosz is, rengeteg inkompetens ember működteti."

(én nem használnám a "gonosz" szót, ez túlegyszerűsítést, de a megállapítása érvényes: a maffiafőnök beosztottai többnyire inkompetensek.)

fidesz maszop dk egykutya 2017.02.17. 09:11:28

@nemecsekerno_007: nem kell, vektor nem hagyja az elvtársait meló nélkül, már az mszpseketz, kiszeseket persze.

elemes 2017.02.17. 09:11:46

@Ballib cenzúrázók réme 24:

"A Fidesz jön ki jól, csak már nincs ennyi alternatíva."

Egy részletkérdéstől eltekintve: rövid időn belül a harmadik eset, amikor nem is túl jelentős erővel szenem Orbán megfutamodik. Ez a gyengeség jele,

SJobs 2017.02.17. 09:11:56

@wolves84lb: Mire volt jó elbaszni pár milliárdot? A flame meg nem állok be, ha nem gond mert nem hiszem, hogy egy súlycsoport lennénk ;)

koala kóla 2017.02.17. 09:12:34

@elemes: "A Putyin-rezsim gonosz, de egyvalamit megtanultam: ha gonosz is, rengeteg inkompetens ember működteti."

ja, azt egy olyan ember írta aki az orosz oligarchák pénzét lopta ki oroszországon kívülre

azt meg putyin nem annyira komázza

nu pagagyí 2017.02.17. 09:32:28

@Ballib cenzúrázók réme 24: Jön a következő téma. A Fidesz meg kapálózhat, meg "kármentesíthet". Addig sem csinál további baromságot.

nu pagagyí 2017.02.17. 09:38:27

@SJobs: Nem teher ez nekik, mert prímán lehet közpénzt kifolyatni a meg nem rendezendő olimpia logójával. Ennek a színjátéknak vet véget a népszavazás. A következő hasonló lopási jogcímet ugyanígy, csírájában el kell fojtani. Ne kapjon levegőt ez a tetű maffiózó társaság.

nemecsekerno_007 2017.02.17. 09:38:40

Nálunk annyi naív demokrata van, hogy az hihetetlen.

Elég csak adni nekik valami civil kezdeményezést, melegfelvonulást vagy jogokat amit védhenek, aztán már meg is adják az államkassza PIN kódját vagy valami állami vagyont.

Mint az indiánok földje vs. üveggyöngy.
Aki kicsit is gyanakszik az meg fasiszta.
Boldogok a heringek.

erol 2017.02.17. 09:48:24

A fidesz szeretne olimpiát, az ellenzék nem. Annak az esélye, hogy Budapesten lesz olimpia kb 0.
Következtetés: ismét győz Orbán és az ellenzék pofára esik. Logikus.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2017.02.17. 09:48:45

Nem véletlen, hogy a főfidesznyikek meg sem tudnak szólalni a népszavazás kapcsán, mert Hablaty Árpi és Mao Csútung még nem találta ki, hogy mit is kéne mondaniuk.
Ha meglátják az Index mikrofonját és kameráját, menekülnek, mint csótány a villanyfény elől... :)))
Ha a Momentumban elkezdenek hinni a zemberek, akkor az az eddig passzív 3-4 millió elsöpörheti a 2 millió narancsvallásút.

Gondolkodó ember ritka,
Ez a fidesz-vallás titka.
;-)

koala kóla 2017.02.17. 09:51:46

@Frady Endre: persze, elkezdenek hinni az emberek...különösen a vidékiek

2017.02.17. 09:56:07

Mit jelent a "mitartóak" kifejezés?

nu pagagyí 2017.02.17. 09:56:36

@nemecsekerno_007: Látom jár az agyad. Pedig neked van okod a rettegésre, mert, minden adatod megtalálható a kizárólagos hatomra törő rezsim besúgóit és hasznos hülyéit nyilvántartó adatbázisban. Ráadásul, te adtad meg azokat, hátha bekerülsz a haszonélvezők szűkebb körébe. Ezt még nagyon szégyellni fogod egyszer.

nemecsekerno_007 2017.02.17. 10:06:36

@nu pagagyí: Látom te is ilyen naív demokrata vagy. Csak ne az én zsebemre legyél naív, hanem a sajátodra.

Én csak attól tartok - nem rettegek - csak tartok, hogy a levitézlett, töketlen, idióta, önsorsrontó "ballib" ellenzék újra a hatalom közelébe kerül.
Szerencsére nem sok esély van rá, talán egyszer elkezdenek állásinterjúkra járni, mer' nem akarom őket eltartani vénségükre. Mondjuk a megélhetési civileket se.

satibi 2017.02.17. 10:14:52

@szemétpasi: Egyet értek. Nehezen hihető, hogy bárki szívesen és megtervezetten belefut nagyobb pofonokba (lásd: internet megadóztatás, bolt nyitva tartás)csak azért, hogy abból győzelmet csikarjon ki. Ha egy olimpiára vonatkozó népszavazás negatív eredményt hozna (ez valószínű), pláne ennek nemzetközi visszhangja lenne, ami egyértelműen káros Viktorunkra nézve, akinek ma már kicsi az ország és nagyobb falatokat ízlelget.Az más kérdés, hogy a kormányzatra kedvezőtlen népszavazást hogyan tudna kommunikálni az ellenzék, amelyiknek erre egyre kevesebb fóruma van, így sokkal nagyobb a tere a Fidesznek a propagandára.

Duplaxiii 2017.02.17. 10:17:35

Ritka állatfajta a blogger!
Ezeket - pár másik kommentelővel - hetekkel ezelőtt leírtuk, jeleztük.
Erre most megjenik a téma...
Eddig a PC alapú kötelező propaganda volt a feladat?
Ez alapból így volt, mert az olimpia csak üzlet és lopás a csútinak, tehát minden más, a jog, a filozófia itt nem él!!!!
Hetek óta írom, hogy ez csak egy gyűjtés arra, hogy legyen-e népszvazás és ha lesz, ott a ner simán győzhet is, hiszen a csúti tud mozgósítnai, a gyűjtők meg nem és alapból megosztottak.
Sok aláíró lehet hogy támogatja az olimpiát, mert csak a demokráciát hiányolja!!!
Ha az aláírók miatt nem lesz olimpia (tehát nem azért mert nem kapjuk meg), akkor a fővárost bünteti meg a kis falábú... Ha lesz, akkor a ellenzőre ráfogják, hogy a nemzet ellen voltak! És még lejjeb taszítja az ellenzéket a 18-as választásnál.
.
Adtam pár munííciót, de ne egy hónap múlva írd meg!
.
Az egyetlen probléma és azt egyikőtök sem firtatja: ha lesz olimpia (nyernek a támogatók és megkapjuk), akkor mi lesz az ország 4/5-vel, a vidékkel????
Senki nem foglalkozik azzal, hogy ebben az esetben csak a fővárosban lesz fejlesztés, de ennek árát 20 évre a teljes ország szívja meg.
Ezzel a grazi gyógykezelt sem tudna megbirkózni, mert a vidékiek hamar rájönnének, miért nem lesz náluk semmiféle fejlesztés, támogatás pár évtizedig, mert a pénz megint Budapestre ment és ezt nem tudná már lefolytani a barmunk.
Tehát orbán örül, ha nem kapjuk meg, lehet ismét bűnöst jelenteni, büntetni, elhagyni a fejlesztéseket és a vidékkel sem veszik össze.
A pénzt meg ellopja máshonnan.

Duplaxiii 2017.02.17. 10:19:09

@Duplaxiii:
Ha lesz, akkor a ellenzőre ráfogják
helyett
Ha nem lesz, akkor a ellenzőre ráfogják

Attilajukkaja 2017.02.17. 10:28:41

@VaradiJanos:
"Ehhez èrtetek: vmi ellen szövegelni, lassítani. "
Ezt pont te írod, aki más blogokon Orbánt és Kövért pocskondiázod, cigányozod?

sőőtnagyonis 2017.02.17. 10:34:17

Így legalább tudjuk, hogy a kegyelmes úr egy galacsintúró hazaáruló aki sz@rik a népére.

user friendly 2017.02.17. 10:38:42

Szét vannak itt rendesen politizálva az agyak. Az ország nyer, ha nem lesz olimpia, nem Ov és nem az ellenzék, mert nem kell kidobálni az ablakon több százmilliárdot egy kéthetes megalomán dzsemborira, amit nem engedhetünk meg magunknak.

Attilajukkaja 2017.02.17. 10:45:17

@user friendly:
Ráadásul minden csoda 3 napig tart, utána mindenki csak arról beszélne, mit szúrtak el a magyarok az olimpián. :o)

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2017.02.17. 10:47:22

@koala kóla: Nekem több vidéki ismerősöm is van, aki nagyon szívesen aláírta volna a Momentum népszavazási papírját és sajnálkoztak, hogy nem budapestiek. :)

VaradiJanos 2017.02.17. 10:54:29

@Attilajukkaja: gyenge revans-próbálkozás, továbbá plusz kèt infó: letojom mindkèt urat, s azt is, hogy az ùn blogszfèra mit gondol ròlam .... tehàt nyugodtan kamukázhatsz

koala kóla 2017.02.17. 11:03:36

@Frady Endre: a momentumnak egy vidéki vezetője sincs, és tipikus fővárosi belterj az egész, mint az összes többi 23 mozgalom ami előttük volt

országos párttá fejlődésüknek nulla az esélye

Attilajukkaja 2017.02.17. 11:06:44

@VaradiJanos:
Kis hazudozós vagy. Persze értem, hogy ezen a blogon mindent tagadsz, ciki lenne számodra, ha kiderülne, miket össze nem hordasz más helyeken. Gondolom, alkoholos befolyásoltság alatt, mert sokszor azt sem tudod, milyen nap van. Szánalom.

szemétpasi 2017.02.17. 11:10:06

@koala kóla: Vagy nem. Tudtommal a Momentum mentes a levitézelt MSZP-sektől, így nem eleve hátrányos helyzetből indulnak. Ha sikerre viszik a népszavazást nagyon sok balopdali szavazót behúzhatnak. A fideszből is rengetegen kiábrandultak, de mivel a volt szocikra és mindenfél utódjaikra nem akarnak szavazni ezért passzívak. Ez meg a fidesznek kedvez. Azért 1,8 millió szavazattal 2/3-ot kapni nehéz lett volna 80-90%-os részvételnél. Pl én se mentem el szavazni, mert nem volt kire.

koala kóla 2017.02.17. 11:17:59

@szemétpasi: mi számít sikernek?

lévén hogy a 150ezer aláíró éppen csak összejön 30 nap alatt a 2 milliós budapesten, hát a siker az odébb van.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2017.02.17. 11:23:03

@koala kóla: Nulla esélye a nullával való osztásnak van, bár Chuck Norris azt is el tudja végezni. :)
Mérnökként fura olvasni a nulla esély kifejezést, mert az az abszolút lehetetlent jelenti, olyan pedig a politikában nincs. :)

Indriq 2017.02.17. 11:25:37

Jó ez a cikk, ha valaki lélegzik, akkor ovi nyer, ha valaki nem, akkor ovi nyer.

szerintem ki kéne húzni a fejed orbán seggéből, és máris egy szines világ kerülne a szemed elé.
ovi nem zseniális, csak az ellenzék töketlenebb.

Attilajukkaja 2017.02.17. 11:29:03

@koala kóla:
"150ezer aláíró éppen csak összejön 30 nap alatt a 2 milliós budapesten"
Budapestnek jelenleg hivatalosan 1 380 000 lakosa van, ennek a 10%-a kell, hogy aláírja az ívet. Persze a kormány utólag úgy dönthet, hogy az ideiglenes lakosokat is beleszámítja, és akkor kell még kb. 50 ezer aláírás. De talán annyi is meglesz. :o)
És igen, én ezt sikernek tartom, mert az emberek nem nagyon szeretnek aláírni kormányellenes javaslatokat, másoknak meg egyenesen megtiltotta a munkaadója.

koala kóla 2017.02.17. 11:30:32

@Attilajukkaja: nem nagyon szeretnek? aláírni?ennyire forradalmi a hangulat?

elemes 2017.02.17. 11:31:55

@koala kóla:

Langyos :)

Putyin senkit nem komáz, aki túl erősre növekszik mellette és nincs fölötte teljes kontrollja.

koala kóla 2017.02.17. 11:34:46

@elemes: pontosan.

egyszerü orosz állampolgárként pedig putyinra vagy nem putyinra szavazhatsz, ilyen külföldi oligarcha-csávó nyilván csak a pénzt harácsolni ment oda

Attilajukkaja 2017.02.17. 11:40:51

@koala kóla:
"nem nagyon szeretnek? aláírni?ennyire forradalmi a hangulat?"
Igen, ilyen a közhangulat. :o(
Sokan be vannak hülyítve és nincs saját véleményük, mások meg kifejezetten félnek. Van, akit azért rúgtak ki, mert aláírta az ívet. Most pereli a munkaadóját. Idáig jutottunk: már egy népszavazási kezdeményezésért is kirúghatják az embert.
És ha jól tudom, akkor a Honvédségnél és a belügyes dolgozóknak is tilos részt venniük ilyen megmozdulásokon. Vagyis ha a Honvéd Kórház büfése vagy, már nem írhatsz alá.

szemétpasi 2017.02.17. 11:50:24

@koala kóla: Tekintve, hogy a legtöbb aláírás amit összeszedtek amióta lehet népszavazást kezdeményezni kb 260 ezer darab volt (fidesz 2007-ben), de azzal az apró különbséggel, hogy az ORSZÁGOS népszavazás volt.

A momentum tart jelenleg 140e körül, a kisebb baloldali pártok adtak 10-10-et, az együtt 50e-t, szóval azért itt is kinéz egy 210e leadott szavazat. Hogy abból mennyi lesz érvényes nem tudom, de ettől függetlenül nem rossz teljesítmény.

Főleg, hogy az állami vállalatoknál igen komoly nyomás van, hogy senki ne merje aláírni..

Netuddki. 2017.02.17. 12:24:37

Ostobaság. Az orbán leszalámizta a zellenzéket annak köszönhetően, hogy az egész magyar megélhetési politikus réteget csak a havi juss érdekli. Úgyhogy mehetnek a szemétdombra, új párt kell, olanokkal akik még nem járatódtak le, és akiket rövid pórázon kell tartani. Különben megismétlődik ugyanaz mint ami a rendszerlopás óta itt történik. Ennyi, a többi falra hányt borsó...

Netuddki. 2017.02.17. 12:26:55

@koala kóla: "a momentumnak egy vidéki vezetője sincs, és tipikus fővárosi belterj az egész, mint az összes többi 23 mozgalom ami előttük volt

országos párttá fejlődésüknek nulla az esélye"

Wishful thinking. Muhaha!
Lógni fogtok tolvajok!

nyünyüge 2017.02.17. 12:34:23

@nu pagagyí: Pontosan. Ha a totális kormányzati ellenszélben egy ismeretlen szervezet némi párttámogatással egy hónap alatt meg tud mozgatni kétszázezer ember, az bizony eredmény.

Attilajukkaja 2017.02.17. 12:36:56

@koala kóla: @Tibi !:
"országos párttá fejlődésüknek nulla az esélye"
http://vtvszeged.hu/s_!news/i__44/i__20101

rnz 2017.02.17. 12:38:10

Nem is értem, hogy miért nem osztja meg egymás között a baloldal ezt a mérhetetlenül hatalmas tudást. Pedig már régen leváltották volna Vikit. :D

VaradiJanos 2017.02.17. 12:43:48

@Attilajukkaja: hogy lehetne józanul elviselni a kotkodácsolást?

Attilajukkaja 2017.02.17. 12:53:21

@VaradiJanos:
"leszóltak az okosabb fiúk, hogy a magyarok esetében kontraproduktív a holorettegésed?"
Egészen jól. Én ugyan városi ember vagyok, de vidéken sok százezer ember örül, ha kotkodácsol a tyúkja, mert azt jelenti, van friss tojás. És ehhez nem kell folyton alkoholizálniuk. Próbáld ki egyszer józanul, talán akkor megérted, hogy mit mondanak neked az emberek és nem delirálsz kotkodácsolásról.

Attilajukkaja 2017.02.17. 12:54:44

@VaradiJanos:
Bocsi, az előző válaszom a következő érdekes kérdésedre született:
"hogy lehetne józanul elviselni a kotkodácsolást?"

elemes 2017.02.17. 12:56:18

@koala kóla:

"ilyen külföldi oligarcha-csávó nyilván csak a pénzt harácsolni ment oda"

Pontosan, és ezt el is mondta a cikkben.
Hozott pár milliárd dollárnyi tőkét, amit az orosz cégekbe fektetett be, a feltörekvő piacokra jellemző magas hozamok reményében.

A hozamokat pedig úgy tudta elérni, hogy azoknál a cégeknél, amibe befektetett, kiirtotta a korrupciót és a zsebre dolgozást. Ezzel beleköpött Putyin levesébe, mert így Putyintól független és cégek keztek megerősödni.

Így aztán ki kellett csinálni, méghozzá látványosan, hogy a többiek okuljanak belőle. A faszi a pénzét (vagy majdnem az egészet) vissza tudta szerezni, de az egyik emberét agyonverték a börtönben.

otapi 2017.02.17. 12:57:10

Az a lehetőség meg kimaradt, hogy Tarlós besértődik és még a népszavazás kiírása előtt visszavonja a nevezést. Épp most lengette be hogy ha a összejön az elég aláírás, akkor meggondolja hogy érdemes-e pályázni az olimpiára.
Érted, nehogy véletlenül is megkérdezzük az embereket, majd mi döntünk mindenki feje felett akármi lesz is. Ahelyett hogy mindenkit meggyőznének hogy milyen király kis olimpia lesz, mindenféle hazaárulózást és fenyegetés mellékelve...

koala kóla 2017.02.17. 13:02:20

@elemes: hát persze ezt mesélte

nálunk is kinyírta a korrupciót az alstrom meg a siemens

abból élnek ezek hogy kinyírják a korrupciót

elemes 2017.02.17. 13:17:39

@koala kóla:

"nálunk is kinyírta a korrupciót az alstrom meg a siemens"

Nagyon jó a példád, megmutatja a tulajdonosi szemléletet és a korrupció két oldalát.

A siemens és az alstom TULAJDONOSAI készségesen támogatnak minden korrupciót, ami KÜLFÖLDÖN üzlethez juttatja a céget (az anyaországban ilyenre nem vetemednek). Tehát ebben az esetben a magyar állami hivatalnokai voltak korruptak.

Az orosz cégek, amelyekbe ez az amerikai csóka befektetett, a korrupció másik oldalán voltak: a cég közép- és felsővezetőit lehetett megvesztegetni, hogy a cég a tulajdonosok számára előnytelen üzleteket kössön. Ezt irtotta ki az amerikai tulaj.

elemes 2017.02.17. 13:21:36

@koala kóla:

tehát a Siemens nem úgy korrupt, hogy odamész a Siemens vezérigazgatóhoz, "Gyurikám", lennék a másolópapír-beszállítótok, mindketten jól járunk vele, gyereked svájci bankszámlájára utalok évente húsz misit."

Hanem úgy, hogy "Gyurikám, tőletek vesszük a vonatbefolyásoló berendezést, ha az államtitkár anyósának a cégét megbízzátok valami fal tanácsadói munkával, mondjuk 6 milliárd plusz áfa értékben."

B. György előtt két lehetőség áll: vagy keménykedik, és a Kapsch-é lesz a szerződés -- vagy azt mondja, "oké, de ezt be kell építeni az árainkba."

ben2 2017.02.17. 13:27:30

@szemétpasi:

Igazából egyetlen magyar kormánynak sem volt sosem 50% feletti támogatottsága az összlakosságot nézve, és általában a modern demokráciákban is ritkán fordul elő, hogy a kormánytöbbség matematikai értelemben is társadalmi többséget jelent.
Pont ezért jellemző - szintén a legtöbb modern demokráciában - hogy a választási szabályok a győztest jutalmazzák, mert így elkerülhető az állandó patthelyzet és a konstans kormányválság. A kormánytöbbség és a népesség aránya pedig országonként változó. Ha pl. a britt rendszer lenne nálunk érvényben, akkor most 90% feletti kormánytöbbség ülne a parlamentben.

A magyar helyzet annyiban sajátos, hogy az ellenzék két nagyjából egyenlő méretű, de egymással nem kompatibilis részre szakadt és ez a kormánypárt malmára hajtja a vizet.
Orbánnak tehát alapvetően három dologra kell összpontosítania:
1. a saját tábora ne apadjon
2. a két ellenzéki blokk között ne legyen átjárás
3. egyik ellenzéki blokk se nője túl a másikat
Ez nem olyan nehéz feladat, bár a balosok erősen dolgoznak saját maguk leamortizálásán, így a fidesz néha mentőövet dob nekik, azaz olyan szimbolikus politikai ügyeket tematizálnak, amikben a fideszes és a balos álláspontok szélsőségesen eltérnek, a jobbikosok meg vagy kimaradnak belőle, vagy kénytelen-kelletlen a kormányoldalt támogatják.

Orbán egyetlen valódi értelemben vett politikai (és nem hatalomtechnikai) feladata, hogy úgy kormányozzon, hogy a saját tábora ne forduljon el tőle. Ezt pedig eddig elég jól csinálja.
Mereven elutasít minden kompromisszumot, amíg a támogatói mellette vannak és azonnal visszavonulót fúj, amint a saját táborával kerül szembe.
Lásd pedagógus tüntetések, internet adó, vasárnapi boltbezárás.

Olimpia ügyben tehát nem az a fő kérdés, hogy a budapestiek támogatják-e, hanem hogy a fidesz tábor mennyire megosztott. Ha a fideszesek többsége nem akar olimpiát, akkor Orbán egyszerűen lefújja, a népszavazás pedig kitűnő alkalom, hogy arcvesztés nélkül kihátráljon belőle.
Ha ezzel szemben a Fideszesek nagyon akarnák az olimpiát, akkor Orbán el fog menni a végsőkig és végigkampányolják a népszavazást. Ha ennek ellenére elbukik az olimpia az szinte jobb Orbánnak, mintha megrendeznék, mert megerősíti a saját tábora aktivitását, ráadásul az olimpia rendezés költségeit és kockázatait sem kell bevállalnia.
Éppen ezért egyetértek a cikk írójával: igazából nincs olyan forgatókönyv, amiből Orbán rosszul jönne ki.

Felmerült itt a kérdés, hogy oké, de akkor mi a megoldás Orbán ellen.
Nem olyan nehéz ez: a leamortizált baloldali elitnek le kellene lépnie, az újaknak meg nem valami _ellen_ hanem valami _mellett_ kellene újraszervezniük a baloldalt.
Elő kellene állniuk hiteles figurákkal, akik a kormányéhoz képest magasabb szakmai szinvonalú megoldásokat tesznek le az asztalra oktatásügyben, egészségügyben, a munkaerő elvándorlása ellen, a migráció humánusabb, de mégis hatékony visszaszorítása érdekében, és így tovább.
Jah hogy ez sokkal nehezebb, mint egy virtuális probléma ellen aláírást gyűjteni? Bezony az, de ha nem vállalják, akkor ne csodálkozzanak, hogy még egy darabig Orbán a nyakukon marad.

ben2 2017.02.17. 13:32:56

@otapi:

A fidesz (és Tarlós) azért nem fogja támogatni a népszavazást, mert azzal az ellenzéknek lehetőséget adnak, hogy kiépítse a választási adatbázisát.(Ezért nem lett népszavazás a vasárnapi boltbezárásos kérdésben sem.)
Olimpia ügyben ráadásul nem is nagyon kell erőlködniük, mert az pont olyan téma, hogy igazából egy közvéleménykutatásra hivatkozva is vissza lehet lépni. Azt kell csak hangsúlyozniuk, hogy az olimpia mindannyiunk közös ünnepe kellene, hogy legyen és ellendrukkerekkel nincs értelme az egésznek.

VaradiJanos 2017.02.17. 13:42:31

@Attilajukkaja: igen, cucika, csak ők nem a magadfajta butus tyúkocskák kotkodácsolását hallgatják, hanem hasznos élőlényekét

Attilajukkaja 2017.02.17. 13:53:18

@VaradiJanos:
"nem a magadfajta butus tyúkocskák kotkodácsolását hallgatják"
Hú, de kemény vagy, Jancsika! Most aztán jól megkaptam. :o)))))

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2017.02.17. 13:58:26

NOlimpia

Aki államcsődöt szeret
S nem érdekli büdzsé keret,
Mert szűk agya nem éri át,
Az tol pesti olimpiát!

Fél ország csak éhbért keres,
Ősz tanárnak szeme veres,
Műszak után nővér éjjel
Ügyel s kórház rohad széjjel.

Metrón közlekedni lutri,
Büdös, mint egy mozgó putri;
Kátyúk, dugók, szmog és szemét…
Gyomrunk forog s -vágyunk nem ét-

Magyar ÁFA egetverő,
Menekül a munkaerő;
Műtetlenek már az epék,
Nincsen orvos, se ács, se pék…

Állam nem takarít havat,
Helyette stadiont avat,
S szolgáltatása bár selejt,
Adót szedni sose felejt:

„Kell olimpiai falu,
Kolbászfont kerítés falú!”
Rájönni nem kell egy Newton:
Olimpia legyen Csúton!

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.hu/2017/01/nolimpia.html

nem várt fordulat 2017.02.17. 14:04:23

Ez nagyon tetszik ez a blog bejegyzés. Kedves poszter, téged szopattak be a legjobban :)))

Ugyanis míg te időt és energiát nem sajnálva végig gondoltál majd minden lehetséges kimenetet, billentyűt ragadtál, és posztot írtál erről, addig is folyamatosan ment, és megy még most is a közpénzek lenyúlása.

Tökéletesen mindegy, hogy Orbán nyer vagy veszít politikai értelemben (lásd boltbezárás, úgy sem történik semmi), közben jelen pillanatban is mennek, csak mennek azok a milliárdok egy újabb kamu hatástanulmányra, prezentációra, előkészítésre, stb. Ez addig fog menni, amíg csak tudják nyújtani, független attól, hogy mi lesz a kimenete a népszabvazási kezdeményezésnek / szavazásnak.

satibi 2017.02.17. 14:09:44

24.hu/belfold/2017/02/17/orban-leugynokozte-az-ellenzeket-az-olimpia-miatt/
hát ez messze nem úgy néz ki, mint egy előre megtervezett sikersztori, amiből V. győztesen jöhet ki.

Attilajukkaja 2017.02.17. 14:16:17

@satibi:
Ebből nekem az jön le, hogy Orbán nem érti, hogy a népszavazás intézménye nem egyenlő a hazaárulással. Amikor elfogynak az érvek, akkor szokott előrukkolni ilyesmikkel.
Az is nagyon tetszik, hogy "Orbán Viktor óva intette a kormánypárti képviselőket attól, hogy megszólaljanak az olimpiával kapcsolatban". Vagyis kuss mindenkinek, amíg OV nem dönti el, hogy most akkor mi legyen.

halaloszto 2017.02.17. 14:21:36

Aki szerint a vasárnapi boltzárásból winnel jött ki orbán, az biztos elhiszi ezt is.

C. Robert 2017.02.17. 14:31:38

@nemecsekerno_007: "Első körben regisztrálhatnának néhány álláskereső portálon :)
"
Ha a "ballib" ellenzéki politikusokra gondolsz, valóban: ez egy határozottan pozitív lépés volna. De kinek fognak kelleni?

sZulamith 2017.02.17. 14:32:31

"Egyszerű és zseniális, ahogyan erre a témára ráugrott mindenki a ballib oldalon. " Miért mit kellett volna tenniük? Erről nincs szó a posztban.

nemecsekerno_007 2017.02.17. 14:36:05

@C. Robert: Az már legyen az ő gondjuk.

Gondolom kevés munkáltató szeretne olyanokat akik már a második munkanapjukon sztrájkbizottságot alakítanak. :)

2017.02.17. 14:38:12

Na és a Gyurcsány?
Az ő kottájából mér senki sem játszik?
Sorosról nem is beszélve....

Attilajukkaja 2017.02.17. 14:42:41

Azt olvasom, hogy a Momentum 266 ezer szavazatot adott le ma délután. Ebből biztosan kiszórnak valamennyit, de a megmozdulás már így is sikeresnek mondható. A posztoló szerint, ennek OV most biztosan nagyon örül. :o)

Jean Sol Partre 2017.02.17. 15:03:25

Mivel a kérdés arról szól, döntse el a nép, legyen-e olimpia vagy sem, ha a nép eldönti, akkor a dolog sikeres volt.
Ha úgy dönt a nép, hogy ne legyen olimpia, akkor ezt bárhogy is kommunikálja Orbán vagy bárki más, nem lesz olimpia, ez is siker.
Ha úgy dönt a nép, hogy legyen olimpia, az is siker, mert akkor megtudtuk, önként vállalja az áldozatokat a többség.
Ha nem lesz érvényes a népszavazás, akkor nincs siker se sikertelenség, akkor az derül ki, az emberek leszarják a témát.

Ez egy olyan ügy, ahol nem az van, hogy nincs jó választás (lásd, "ha elzavarjuk Orbánt, ki lenne helyette"), itt csak azt kell eldönteni, akarod az olimpiát vagy sem. Ettől sokkal kevésbé pártpolitikus téma, ami jó.

Konkrétan az az ostobaság, ha valaki mindent azon mér le, Orbán hogy kommunikálja majd és "győz-e". Hogy ezt kottából olvassa vagy sem, tulajdonképp mindegy is.

chrisred 2017.02.17. 15:18:37

5. ponthoz: Manapság talán már az elvakult kormánypártiak sem gondolják azt, hogy Orbánt egy fikarcnyit is izgatná, mi lesz az adófizetők pénzével.

cardiobascuralis 2017.02.17. 15:24:12

Tinktank?
Eddig volt érdemes elolvasni.

nemecsekerno_007 2017.02.17. 15:37:58

@chrisred: Jó lenne ha pontosítanánk ezt az "adófizetők pénze" dumát, tök függetlenül, hogy "ellopja" Orbán vagy nem. Vagy bárki más.

Előszeretettel rúgóznak az ún. "demokratikus ellenzékiek" azon, hogy a multik és az EU-s pénz nélkül nem lenne GDP. A gond csak az, hogy ezt nem igazán gondolják tovább.
Ugyanis ha megnézzük, akkor a multik és az a néhány exportképes magyar kkv adja a magyar GDP kb. 80%-át és ők nagyjából 1,5 millió embert foglalkoztatnak.
A gond az, hogy a "maradék" 8 milliót ezzel a 1,5 millióval próbáljuk finanszíroztatni.
Mindent - hangsúlyozom, MINDENT - ez a 1,5 millió állít elő, még azok adóját is akik a "maradék" 8 millióból esetleg adóznak.

Szóval óvatosan ezzel az "adófizetők pénze" szöveggel, ugyanis nem minden valódi bevétel ami adóként befolyik.

gtri 2017.02.17. 15:48:14

266 151

A népszavazás kiírásáért leadott aláírások száma.
Orbán Viktor most győzelmi tort kell üljön, ha igaz a poszter eszmefuttatása. :) Sőt, népünnepélyt kell tartasson, akkora hatalmas sikert ért el. :):)

Ehelyett a fideszes politikusok már tolják Tarlósra a felelősséget. Hiába, senki sem akarja Orbán előtt magára vállalni ezt a hatalmas Fidesz "sikert"! Hát mi van itt? A sikernek nincs gazdája?

Balt 2017.02.17. 15:53:16

Még 1 járulékos haszon: hátha a Momentummal (+ Együtt, Pártbeszéd stb.) sikerül 4,9%-ot vinni a levesbe. :)

Attilajukkaja 2017.02.17. 15:54:12

@gtri:
"266 151
A népszavazás kiírásáért leadott aláírások száma.
Orbán Viktor most győzelmi tort kell üljön, ha igaz a poszter eszmefuttatása."
Szinte ugyanazt írtad, mint én egy órája. :o)
Örülök, hogy nem vagyok egyedül ezzel a véleménnyel.

"a fideszes politikusok már tolják Tarlósra a felelősséget"
És OV már hazaárulózik:
24.hu/belfold/2017/02/17/orban-leugynokozte-az-ellenzeket-az-olimpia-miatt/

satibi 2017.02.17. 15:58:11

@nemecsekerno_007:
Kb. 4,5-5 millió ember fizet szja-t.
A multik közül sokan társasági adókedvezményt kapnak (Audi, MB stb), hogy egyáltalán ide jöjjenek.Ez sokszor 0% társasági adófizetést jelent.
Nem az a baj, hogy kevés ember fizeti sokak számláját, hanem, hogy kevesen fizetnek adót, akiknek kellene, vagy az előírtnál sokkal kevesebbet fizetnek, mert csalnak! Kicsik is, nagyok is.

Indriq 2017.02.17. 16:04:18

most jön majd, hogy ha tarlós elviszi a balhét, támogatni fogja a fityisz az újraválasztását és a metró felújítását.
féreg ez az emberszabású (de akár mindkettő is :) )

bulista 2017.02.17. 16:04:52

"Orbán pedig röhög a markába. Megint."

Ha még jól emléxem, akkor a tirgovistei falnál már nem nevetett sem Elena, sem Nyikoláj...

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.02.17. 16:09:24

A választásokig az egész ügy régen el lesz felejtve.

3 kimenetel lehetséges:
- az olimpiaellenzők egyedül részt vesznek a választásokon = nem jutnak be, ráaáadul elvesznek a ballib szavazatokból,
- az olimpiaellenzők részt vesznek a választásokon a ballibek részeként = semmi se történik,
- az olimpiaellenzők részt vesznek a választásokon az LMP részeként = csak a ballibeknek lesz rossz ez.

gtri 2017.02.17. 16:13:15

@Attilajukkaja:

Köszönöm linket. Átfutottam ezt a Finkelstein-Orbán agymenést. Árulók és ügynökök mindenütt, pedig ezerrel harcolnak ellenük. De csak szivárognak és bomlasztanak. :) Most éppen az olimpiát. Nagyszerű lelet arról az 50-es évekbeli világszemléletről, amivel rendelkezik a "Nagy Vezér". :)

A budapestieket "megtévesztették". :) Nos, közlöm a "Szeretetreméltő Vezérrel" hogy nem. Én pl. láttam a budapesti rohadó kórházakat. A "Magyarország erősödik" propaganda pedig csak kinyitotta a bicskát a zsebemben. A "hazaárulózás" különösen!

nemecsekerno_007 2017.02.17. 16:17:16

@satibi: "Kb. 4,5-5 millió ember fizet szja-t..."

Már leírtam, ennyire nehéz megérteni?

Szerinted ha egy hivatalnok v. tanár befizeti az SZJA-t, akkor több lesz az államkasszában?

A kérdés költői. Véletlenül nem onnan kapta azt a pénzt? Vagy kapta volna, de előtte levonták, mert így működik.
Kicsit gondolkozz rajta, hogy honnan van az a pénz amit a hivatalno v. a tanár megkap mint bért és a levont SZJA.

Esetleg egy másik tanár v. hivatalnok SZJA-jából?

na ugye, hogy nem.
- ezért van még mindig 47% körül az elvonási szint.
- a multik nyílván kapnak kedvezményt, a kisebb kkv-t meg kínlódnak v. adót optimalizálnak. hidd el az USA-ban is ugyanezt csinálnák ha 47% lenne az adóék.
- és nekik, meg a multinál dolgozóknak is tök mindegy, hogy az adójukból az állami dolgozókat, nyugdíjasokat fizetik v. a patás Orbán "ellopja" mert egyik esetben se látnak abból egy fillért se.
- és ezért kapják a közismerten világszinvonalú eü. ellátást, meg képzik más gyerekét az egyetemen, hogy aztán az lépjen külföldre amint lehet.

Attilajukkaja 2017.02.17. 16:22:29

@gtri:
A linket nem én találtam, hanem satibi. Neki jár a köszönet. :o)
A véleményeddel teljes mértékben egyetértek. Nekem sem az jött le belőle, hogy a Vezír tiszta szívből örülne a fejleményeknek.

Kivlov 2017.02.17. 16:42:17

Orbán kreált egy újabb ellenzéki gittegyletet, kihúzva újabb 100e szavazatot a klasszik ballerek és zs-k zsebéből.

Rоdney_2 2017.02.17. 16:44:17

A fidesz ezt elbukta.

BaIt 2017.02.17. 16:46:25

Sajnos az olimpia elmaradása miatt kevesebb pénzt lehet majd a Fidesz kasszába gyűjteni, hogy a választásokra legyen elég pénz.

Attilajukkaja 2017.02.17. 16:53:02

@BaIt:
Nyugi, Paks2 majd fedezi a kiesett milliárdokat. :o)

metax 2017.02.17. 17:04:29

Van még egy lehetőség, és most ez a legvalószínűbb: előremenekülnek, vagyis Orbánék visszavonják a pályázatot. A Választási Bizottság pedig okafogyottá nyilvánítja a népszavazást. Nem lesz olimpia, de népszavazás sem róla.

Értem a posztolót, de mégis, álljunk most meg egy kicsit. Ez egy győzelem, még ha csekélyke is. Mert nyilván nem az olimpiai álom elkaszálása fogja megbuktatni Orbánt.

De vegyük már észre: nem is magán a kezdeményezés tárgyán van itt a hangsúly. Hanem azon, hogy több százezer, Orbánnal nem szimpatizáló ember névvel és aláírással ellátott akarata érvényesül, a hatalom pedig minden valószínűség szerint meghátrálásra kényszerül. Ez a rezsim szívesen alkalmazza a jogot a népe ellen, és most is egy alkalom, mikor visszanyal a fagyi, és ezúttal a jogot alkalmazva a nép késztetheti visszakozásra a kormányt.

És ki tudja, hát ha ennek talaján valami mégis elindul az országban. Hogy hova vezet, és lesz e egyáltalán valami, azt majd meglátjuk.

metax 2017.02.17. 17:06:18

@metax: "most is" helyett: most itt

Burgermeister 2017.02.17. 17:06:34

fiatalok vagyunk még ehhez...nolimpia...inkább pinaolimpia..mer abban a magyar nők faszák..elsők a világban

room_101 2017.02.17. 17:09:23

9. Mi nem eshetünk sose pofára, mert mink igy szállunk le a biciklirôl.

Attilajukkaja 2017.02.17. 17:16:42

@metax:
"Orbánék visszavonják a pályázatot. A Választási Bizottság pedig okafogyottá nyilvánítja a népszavazást. Nem lesz olimpia, de népszavazás sem róla."
Sokak szerint, pont ez volt OV elképzelése. Kevéske szégyenkezés mellett hátrálhat ki az olimpiából, és még hazaárulózhat is egyet, amit különösen szeret.

@room_101:
"mink igy szállunk le a biciklirôl."
Pontosan! :o)))

szalpety 2017.02.17. 17:20:01

Ha csak Te "...vetted észre, hogy már megint - mint már oly sokszor az elmúlt 11 év alatt - pontosan arra a nótára ropják, amit a nagy mókamester fütyül", miért nem szóltál már az elején (sőt esetleg még korábban)? Hogy másra (értelmes) dologra fordíthassuk energiáinkat, ne a táncra!

Mei Ling 2017.02.17. 17:24:07

Már senkit sem érdekel az olimpia. Lefutott ügy. A poszt tehát egy immár érdektelen témát állít a Fidesz győzelmeként. Bulshit.
A kérdés, hogy a közéletbe most sikerrel berobbanó és az ezek után vidéki bázisokat kialakító és párttá váló Momentum ki tudja-e szorítani a Fideszt. De akárcsak az egy napra való politikai előrelátás nem a posztoló erőssége.

Cylon Brother Cavil · http://koszonjuk-miniszterelnok-ur.blog.hu 2017.02.17. 17:37:56

@cardiobascuralis: gondolom te a fájlt is file-nak, a szmájlit smiley-nak írod. Nyilván az, hogy fonetikus írás nem mond semmit neked. Gratulálok, hogy eljutottál a lényegig.

Cylon Brother Cavil · http://koszonjuk-miniszterelnok-ur.blog.hu 2017.02.17. 17:46:21

@Mei Ling: hol ovastad, hogy a Fidesz győz?

Látom még mindig nem érted, hogy kommunikációs szempontból (és ez a Fidesztáborra messzemenőkig érvényes) Orbán a jelen keretredszerben nem tud veszíteni.

És ebben a keretrendszerben még mindig ő az, aki az országot irányítja, és az ő szavazótábora diktál. Ugyanis ő alakítja a kereteket.

Sajnos te is belülről nézed a meccset és ezért vannak ilyen megállapításaid (megsúgom: az első mondatok egyike az volt, hogy ez egy lefutott ügy). Egyszerűen nem veszitek észre, hogy ti vagytok az egerek, OV pedig a macska.

(Csak zárójelben jegyzem meg, hogy ha kicsit többet olvasol a bejegyzésekből, rá kellene, hogy gyere; a blog írója nem Fidesz szimpatizáns. Egyáltalán nem.)

Cylon Brother Cavil · http://koszonjuk-miniszterelnok-ur.blog.hu 2017.02.17. 17:51:12

@gtri: a szemlélet kicsit korábbi: már Goebbels is sikerrel alkalmazta.

Ami viszont elszomorító, hogy az ember nem tanul. Egyszerűen ilyen a természete. Ugyan azokkal az eszközökkel lehet most is megvezetni, mint 80 évvel ezelőtt.

Az oké, hogy Te hogyan reagálsz, de minden kutatás azt mutatja - és sajnos a tények is -, hogy rengetegen bekajálják ezt a dumát.

A tendencia világszintű

Attilajukkaja 2017.02.17. 17:56:00

@Cylon Brother Cavil:
Ezek után inkább nem kommentálok ide ....

Cylon Brother Cavil · http://koszonjuk-miniszterelnok-ur.blog.hu 2017.02.17. 17:57:30

@nu pagagyí: nem idealista vagy, hanem naív.

És baromira nem érted a helyzetet. A kutyát nem érdekli a demokrácia. Ha érdekelné az embereket, már rég eltakarították volna ezt a bandát. Megtették? Naugye.

Az embereket az érdekli, hogy kapnak-e kaját, tudnak-e hol aludni, megvan-e a napi sör, meg a TV, oszt jónapot. Ez a helyzet. Ez ma Magyarország.

Lehet álmodozni, lehet örülni a sikernek. És lehet majd szervezni egy baromi nagy sztrájkot, ahol naponta százezrek mennek utcára (mint pl. Romániában).

Majd akkor, ha ez megvalósul, akkor azt mondom, hogy van esély leváltani OV-t.

Addig viszont minden ilyen megmozdulás csak arra jó, hogy pár tízezer ember reménykedjen, hogy lesz itt még jobb is.

Cylon Brother Cavil · http://koszonjuk-miniszterelnok-ur.blog.hu 2017.02.17. 18:02:27

@Duplaxiii: leborulok a nagyságod előtt ;)

Majd egy linket küldj, hogy az eredeti írásodat is elolvashassam ebben a témában.

Cylon Brother Cavil · http://koszonjuk-miniszterelnok-ur.blog.hu 2017.02.17. 18:05:30

@nem várt fordulat: ha elolvastad volna, és akár értelmezted volna amit írtam, akkor bizonyára feltűnt volna ez a néhány mondat:

"Közben meg megy tovább a klientúra kiépítése. Lopják továbbra is a közpénzt, az ügyészség magasról tesz a feljelentésekre, a kastélyok az Orbán család, vagy a Nemzet Gázszerelője, vagy egyéb strómanok kezébe kerülnek. Az egészségügy továbbpusztul, ahogyan az oktatás is"

Szerinted?

Cylon Brother Cavil · http://koszonjuk-miniszterelnok-ur.blog.hu 2017.02.17. 18:09:30

@Attilajukkaja: erről beszéltem. Arcvesztés nélkül vonul ki a tuti (pénzügyi) buktából.

dare 2017.02.17. 18:22:06

Miért győz mindenképp Orbán Viktor?
Megfordítom: miért veszít mindenképp Orbán Viktor!
Állításod szerint ha tematizálni akarja a közvéleményt, akkor nehezen értelmezhető miért engedi ilyen mértékben az önszerveződést, amelyben ráadásul veszít is.
Miért?
Ha kiírják (amit már kétlek) a népszavazást, akkor a sikeren felbuzdulva az ellenzéki pártok összefognak, és eljutva az emberekhez egy méretes zakót akasztanak majd Viktor vállára.
Ha nem írják ki, azzal még többet nyerünk, mert elérték hogy újabb kérdésben kell visszakozniuk, ami azért nagyon jó érzés tud ám lenni.
És ha ezt örömként élik meg (bármelyik verziót), akkor szerintem van baj, nem kicsi.
De már hárítanak, nem olyan buták ők, hogy házhoz menjenek a pofonért.
Viszont akkor is presztízsveszteség, mert nagyon sokan mozdultak meg ellenük.

nem várt fordulat 2017.02.17. 18:43:50

@Cylon Brother Cavil: szerintem akkor felesleges ez a poszt.

gtri 2017.02.17. 18:59:13

@Cylon Brother Cavil:

"Az oké, hogy Te hogyan reagálsz, de minden kutatás azt mutatja - és sajnos a tények is -, hogy rengetegen bekajálják ezt a dumát.

A tendencia világszintű"
---
Annyira nem kajálták be ezt a dumát Magyarországon sem. Csak kb. 2,3 millióan. A megosztott ellenzék és a "hogyan jutalmazza a választási rendszer az elsőt" együttállása miatt (ugyebár úgy lett átírva a rendszer, hogy nagyon jutalmazza a nyertest + nem lehet összefogni fordulók között, mint korábban) a Fidesz ennyi szavazóval király lehet.
A kormány minden ereje annak megmagyarázására irányul már egy jó ideje, hogy miért nem lehet szavazást tartani erről vagy arról az ügyről. Ez nem arra utal, hogy annyira "bekajálta volna" őket a nép. Sok esetben cidriznek a Fidesznél attól, hogy ki legyen mutatva mit akarnak valóban az emberek. Az olimpia ügyében is több próbálkozás volt arra, hogy legyen szavazás, de a "jogászok" megakadályozták. A kopaszok bevetéséig nem mentek el, mint a vasárnapi boltzár ügyében, de jogilag gáncsoskodtak rendesen (és a CÖF (NER kompatibilis) házi jogásza (Lomniczi Zoltán, érdemes megjegyezni ezt a nevet) jelezte, hogy most a "138000 vagy több aláírás kell" vitatásával akarna gáncsoskodni. Most valószínűleg búslakodhat, mert annyira nagy az aláírások száma, hogy még ha több is kell pár 10000 aláírással, az is megvan.)

Most csak Budapesten 266 000 aláírás jött össze. A Fidesz szociális népszavazása 330 000 aláírást tudott annak idején országos szinten összegyűjteni.
Szóval sokan látták, hogy a "Magyarország erősödik" propagandával szemben ott vannak a lepukkant kórházak (amikre soha nincs pénz) meg még sok más is ami nem mutatja azt a hű de nagy erősödést. Pedig tolja a propaganda ezerrel, hogy erősödünk. Kicsit nagy a disszonancia propaganda és a megélt hétköznapok között.

Trump is annyira "biztos" a dolgában, hogy annak "bebizonyítására" akarta felhasználni az FBI-t miszernt Hillary Clinton nem kapott nála több szavazatot. (Vajon hol tart most a nyomozás? Kellene a gyógyír Trump egójára, hogy rá többen szavaztak, pedig hát nem.)
Ma éppen az elektori szavazatok számának hazudozásával bukott le. Annyira nem kajolták be őt sem az amerikaiak, ha ilyesmikkel akarja "bizonyítani" a támogatottságát :) Vagy csak séróból hülye, ha még pár számot sem képes fejben tartani. :):)

user friendly 2017.02.17. 19:30:49

@Cylon Brother Cavil: "Addig viszont minden ilyen megmozdulás csak arra jó, hogy pár tízezer ember reménykedjen, hogy lesz itt még jobb is."

ez a megmozdulás azért indult, hogy összegyűjtse a népszavazás kiírásához szükséges aláírásokat. összejött? bőven. sikeres volt a megmozdulás? igen.
ideális esetben nagy valószínűséggel Tarlós be fogja jelenteni, hogy Budapest visszavonja a pályázatot. ez volt most a cél, nem a kormány leváltása és nem délibábok kergetése és ez teljesülni látszik.

Budapest a kutyaszar városa 2017.02.17. 20:36:53

@nemecsekerno_007: Na és a külföldön dolgozók hazautalt milliárdjai ?

Cylon Brother Cavil · http://koszonjuk-miniszterelnok-ur.blog.hu 2017.02.17. 20:47:03

@user friendly: OK, ez így rendben.

Ha nem cél a leváltás és a délibáb kergetése, akkor ezek a célok megvalósul(nak)tak.

Én arról beszéltem, hogy sokan pont nem ennek vették, vagy kommunikálják ezt az ügyet. Ettől ugyanis a rendszer nem kezdett recsegni-ropogni.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.18. 00:13:59

@user friendly: "nagy valószínűséggel Tarlós be fogja jelenteni, hogy Budapest visszavonja a pályázatot"

Ha gyáva*, és nem meri megreszkírozni, hogy az emberek szavazzanak róla, akkor bejelenti.

* Valójában orbán, a tarlós csk egy kesztyűbáb.

Indriq 2017.02.18. 00:17:09

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
vagy azt mondja a kretén, hogy felcsúton megrendezzük, ott csinálnak egy népszavazást a helyi csinovnikok között, és az egész ország azt fogja szívni, de ovinak KELL egy olimpia!

s 2017.02.18. 00:20:58

Szerinted mit kellett volna tenni? Mert te nagyon okosnak akarsz látszani, csak tudod az okos nem azt mondja, hogy mit ne tegyünk, hanem azt, hogy mit tegyünk. Azon kívül pedig nincsen teljesen igazad, el is mondom mindjárt, hogy miért.

Létezik ugyanis egy olyan értelmezés, hogy orbán a dolgok bármely kimenetele esetén kurvára megszopja. Nem szedem pontokba olyan iskolázottan, mint te, csak felvázolom nagyobb vonalakban.

Ha bármely okból meg kell rendezni az olimpiát, az a költségek extrém túlnövekedése, a pénzek ellopása és végül a létesítmények szétrohadása után mindenki számára egyértelművé teszi, hogy orbán nemcsak egy rettentően nagy fasz, hanem egy cégéres gazember is, az ország lakosságát pedig irracionális anyagi terheknek tette ki.

Ha összegyűlik a kívánt mennyiségű aláírás, (ez most már történelem, ennek a résznek a kifejtése nagyobb részletességet érdemel, lévén a valóságról esik benne szó) akkor a választás az, hogy csak simán lefújják a pályázatot, vagy népszavazáson perecelnek egy geci nagyot. Nincs jó lépés. A népszavazáson bukni kurva nagy presztízsveszteség a választások előtt egy évvel. A másik lehetőség a sunyi lemondás, ami a fidesz hívek egy részénél bassza ki a biztosítékot, mert ők megküzdöttek volna az olimpiáért egy népszavazáson is akár. A vezér árulása miatt nem eshetnek el méltó módon harcban, ezt egy kicsit is önérzetes, saját véleményt kifejezni akaró ember - van ilyen a fidesz hívek között is, ne tessék álmélkodni - nehezen fogja megbocsátani, ha megteszi egyáltalán.

A végkövetkeztetés tehát az, hogy orbán nincsen könnyű helyzetben. Ha nekem nem hiszed, akkor nézd az elkövetkező napok zavarodott kormányzati kommunikációját és lépéseit. Az mindent elárul majd.

Balt 2017.02.18. 00:24:31

@elemes: Nos, lehet Orbánt vagy a Fideszt köpönyegforgatózni, de 1 dologban mindenkenképpen következetes: a sport támogatásában, olykor erőn felül.

Ezzel szemben az utódpártok (sportminiszterestül, lol) nem tűnnek nagyon álhatatosnak, hogy finoman fogalmazzak:

index.hu/belfold/bpol0524/

index.hu/belfold/2015/07/02/miert_csinalt_hulyet_magabol_az_mszp_az_olimpiaval/

Talán nem véletlen, hogy nyíltan utódpárti sportolót talán csak egy párat ismerünk, pl. a két csaló athéni nehézatlétát.

Balt 2017.02.18. 00:26:27

@nemecsekerno_007: Most az olimpia (esetleges) megfúrásán túl: rá mernél bízni akár csak egy kutyasétáltatást ezekre a köcsögökre? :)

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.18. 00:27:53

@Indriq: :))

Végeredményben lopott már több olimpiára valót, saját költségen simán megrendezhetné.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.18. 00:29:41

@Balt: "rá mernél bízni akár csak egy kutyasétáltatást ezekre a köcsögökre?"

Hát ha kettőig udnak számolni, akkor igen.

orbán már bebizonyította, hogy inkompetens, teljesen lecsúsztunk Bulgária mögé.

s 2017.02.18. 00:29:47

@odamondó: " tudja a nép kit kell karóba húzni"

Nem kell ennyi idő. Én például már most is tudom és szerintem nem vagyok ezzel teljesen egyedül.

Balt 2017.02.18. 00:31:03

@SJobs: +1 Ám legyen: ha ez jön, ki kell írni a népszavazást, ami még korántsem biztos, hogy érvényes lesz, pláne nem a nemek mentén, ha mégis, azt hiszem Budapest meg fogja inni a levét, és nem feltétlenül (csak) Orbán bosszúja miatt. Bár ne lenne igazam!

s 2017.02.18. 00:33:08

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: Te hol élsz? Mert hogy nem itt az biztos. Menjél vissza bolgár hazádba füvet kérődzeni. Baromállat.

Balt 2017.02.18. 00:36:06

@Frady Endre: Ne röhögtess, Momentum az új Bajnai? Rotfl, nehogy már a fikavári gyúrja a napközist!

s 2017.02.18. 00:39:26

@elemes: A migráns népszavazást és aztán a parlamenti alulmaradást érthetetlen okból hagytad ki.

s 2017.02.18. 00:41:08

@VaradiJanos: Te pedig gáz vagy. Ultra gáz.

Balt 2017.02.18. 00:43:14

@user friendly: Ezt elfogadom érvnek, ha hitelesen alá lesz támasztva, viszont a Kemény Ferenc terv (benne az olimpiára alkalmas sportlétesítményekkel) már mindenképp megvalósul 2022-ig, legfeljebb az olyan népszerűtlen apróságok maradnak el, mint a Galvani-híd, Ferihegyi gyorsvasút, M0 nyugati szektor, dél-pesti szemétégető stb.

Balt 2017.02.18. 00:48:43

@koala kóla: Arra talán elegem lesznek, hogy az Együtt meg a Pártbeszéd szövetségest lásson bennük és választási szövetségben hozzák a maguk 4,9%-át. :) Többet sajnos nem tippelnék - ha egyáltalán tudnak 27 jelöltet állítani -, pedig ideális esetben vihetnének 14,9%-ot is. :)))

Balt 2017.02.18. 00:52:39

@szemétpasi: Ne vicceljünk már, ezekkel az arcokkal és a "merjünk kicsik lenni" antréval majd pont exfideszeseket meg kiábrándultakat vonzanak be. Reménykedni persze lehet, mint a "független ottsevoltam szakértő" Bajnaiban.

Balt 2017.02.18. 00:58:17

@Indriq: Ha nem tévedek, ez pont egy realista ellenzéki blog.

@Attilajukkaja: "Budapestnek jelenleg hivatalosan 1 380 000 lakosa van"

Mármint: választásra jogosultja.

A 10%-nyi aláírás meglesz, de ennyit nem tippelnék a népszavazási nemekre, pláne, ha a kormány nem áll bele.

s 2017.02.18. 00:59:17

@nemecsekerno_007: "Mondjuk a megélhetési civileket se."
Akkor szóljál orbánodnak, hogy ne sorosozzon annyit, mert szerintetek az öreg kifizette volna a cechet. O'szt most megszoptad, mert te fizeted, te nagyonhülye.

Balt 2017.02.18. 01:04:06

@elemes: Csaxólok: Pár éve vitték el bilincsben a németek a komplett Siemens felsővezetést.

s 2017.02.18. 01:10:58

@Frady Endre: "nulla esély kifejezést, mert az az abszolút lehetetlent jelenti"

Ez fájt. A lehetetlen esemény valószínűsége nulla. A nulla valószínűségű esemény nem lehetetlen. Éppen így a biztos esemény valószínűsége egy. Az egy valószínűségű esemény viszont nem biztos.
Gyere korrepetálásra. Azt gondolom Rád férne, Mérnök Úr.

Balt 2017.02.18. 01:13:44

@ben2: Pontos.

@Jean Sol Partre: Csak az a bibi, hogy ezek a percemberkék az olimpia ügyét nyíltan ürügyül használva pont az "ellenzék újrafogalmazását" tűzték ki maguk elé 2018-ra, magasba emelve a megtiport "merjünk kicsik lenni!" zászlót. :)

s 2017.02.18. 01:14:09

@Indriq: Ha ovi nem lélegzik, akkor mi nyerünk.

"szerintem ki kéne húzni a fejed orbán seggéből"
Ha megtenné, akkor ő is lélegezhetne. De úgy tűnik nem akar.

Balt 2017.02.18. 01:21:20

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: Így valahogy.

Magunk közt szólva: a (maradék) Lehetmászban is nagyot csalódtam (pedig 30 éves aktív választói múlttal életemben 1x adtam ajánlószelvényt: nekik), már csak azért nem bánnám, ha mégis bent maradnának jövőre, mert hátha törnek még egy kis borsot az utódpártok orra alá. :)

Jean Sol Partre 2017.02.18. 01:24:15

@Balt: és ez miért baj? Mi változik a népszavazással kapcsolatban attól, hogy ki mit tűzött ki maga elé?

Balt 2017.02.18. 01:27:53

@Mei Ling: "ezek után vidéki bázisokat kialakító és párttá váló Momentum"

Hehe, pont úgy néznek ki. :)) Na meg: ez amúgy inkább az utódpártoknak fájna, a Fidesznek még jól is jönne.

Balt 2017.02.18. 01:29:59

@Attilajukkaja: Tájékoztatlak: Egy gyenge képességű* nicktolvajnak válaszolsz,

*hisz a sajátjait szopatja. :)))

s 2017.02.18. 01:33:03

@ben2: El van baszva minden. Nem azért kellett volna aláírást gyűjteni, hogy legyen -e népszavazás olimpia ügyben. Azért kellett volna aláírást gyűjteni, hogy legyen -e népszavazás arról, hogy legyen -e népszavazás olimpia ügyben. Ha összejön a szüksége mennyiségű aláírás, akkor népszavazást kellene tartani arról, hogy legyen -e népszavazás olimpia ügyben. Ekkor orbán nem menekülhet egyszerűen úgy, hogy lefújja az olimpiára pályázást, ugyanis szó sincs semmiféle olimpiáról. Népszavazásról van szó, aminek a tétje nem az olimpia, hanem az olimpiáról szóló népszavazás.

Balt 2017.02.18. 01:42:36

@Jean Sol Partre: Mert pont azzal jössz, hogy ez micsoda "magasztos", (felül)emelkedett akció volt (mármint a budapesti olimpia gondolatát voltaképpen kívülről, a NOB-ba kétségeket plántálva megfúrni), holott az első perctől bevalottan ürügy: politikai antré és attak.

s 2017.02.18. 01:42:50

@Attilajukkaja: Kérdezzük meg ovit!
ovi, hogy basznám telibe a buzi kurva fogatlan tripperes anyádat nekifutásból. Most akkor végül is örülsz? Mert kurva sok munka volt evvel, mi örülünk és hát reméljük, hogy akkor te is. Ebben a posztban is megírták, hogy örülni fogsz, nem szeretnénk neked csalódást okozni. Örüjjé, bazdmeg, mert anyádat megbaszom ha nem örülsz. Mondd, hogy örülsz, ovi, ne bassz ki velünk. 266 ezer kibaszott aláírás. Mi ez, ha nem öröm, de töményen.

s 2017.02.18. 01:46:59

@cardiobascuralis: Eddig sem. De ez már legyen a mi bajunk.

Balt 2017.02.18. 01:48:16

@Attilajukkaja: BaIt 0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

s 2017.02.18. 01:51:17

@nicktolvajfogó: Azon kívül pedig 2017.01.23. óta tag.
Gyerekek, valahol el kell kezdeni. Nem egy Homérosz, de láttam fiatalabbat is.

s 2017.02.18. 01:56:00

@nemecsekerno_007: Javaslat? Adjunk mindent mészáros lőrincnek. Abból baj nem lehet. Egy kézben a lóvé, o'szt annyi.
Persze van másik megoldás is nyilván. Szépen sorban megbaszom anyátokat. Geci nagy meló, ki lesz a belem, de egyszer csak végzek vele, nem igaz?

s 2017.02.18. 02:06:02

@gtri: ovi nem egy önző fiú, ebből is látszik. Jó nevelést kapott, hála kavicsbányász apjának, aki párszor bizony pofán baszta. De meg is lett az eredménye, ez teljesen nyilvánvaló. Tiszteli a kort. A tarlós pityu öregebb, ebből a kibaszottul lemérhetetlenül kurva nagy örömből neki kell részesülni legelőbb. Ha akarja, ha nem. Ott van az öröm, élvezzed pityu. Mi majd nézzük a háttérből. Nem akarjuk a fene nagy élvezkedésedet a jelenlétünkkel teljesen elbaszni. Egyedül vagy, pityu. Csinálj, amit csak akarsz, bazdmeg, verd a segged a földhöz, örüjjé, bazdmeg. Mi is örülünk, csak nem mutassuk. Tudjuk leplezni. Igazi államférfi így nyomja. Arcizma sem rezdül - csak majd Gazban esetleg. Az injekciók, ugye. Akkor majd felszisszenünk, de csakis az örömtől. Az kurvaélet, bazdmeg.

s 2017.02.18. 02:08:49

@Attilajukkaja: "Örülök, hogy nem vagyok egyedül ezzel a véleménnyel."

És Bástya elvtárs? Én már le vagyok szarva? Én már nem is számítok?

s 2017.02.18. 02:14:29

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: Van egy negyedik lehetőség, amit érdemtelenül hagytál ki. Visszamész bolgár hazádba és egy kopár síksággá legeled az egész országot, utána pedig pár perc kérődzés után átfingod magad egy másik galaxishalmazba. Bár még akkor is kellemetlenül közel vagy hozzám, de végül is mi a beteg faszt tehetnék ezen kívül.

s 2017.02.18. 02:20:33

@metax: Jó volt a "most is". Lesz még pár ilyen. Volt is már. És van. Most is.

s 2017.02.18. 02:23:10

@s: "csak majd Grazban esetleg"
Bocs, gyerekek. Késő van, nyomom itt a hülyeséget, aztán el is baszom.

incognito ergo sum 2017.02.18. 02:32:04

@nicktolvajfogó:

A stadionépítés nem sporttámogatás.
A vizes vb költségeinek négyszereződése sem a sportot támogatja.

s 2017.02.18. 02:44:59

@Indriq: Akkor menjen ki oda, ahol rendezik. Visszajönni sem muszáj neki. Nem ragaszkodom hozzá.

Leleplezödött liberális VÉLEMÉNYTERROR 2017.02.18. 02:51:52

Biztos hogy lesz Olimpia Magyarorszagon.
A Budapesti nepszavazasnak SEMMI tetje, teljesen felesleges, mert az Olimpiat az orszag rendezi, nem Budapest.
A kamu nepszavazas, csak libsi atveres.

s 2017.02.18. 03:00:55

@incognito ergo sum: Ha a pénzlopás sport, akkor dehogynem. Olimpiai szám volna, akkor mindenkit lenyomnánk benne.

s 2017.02.18. 03:05:40

@Leleplezödött liberális VÉLEMÉNYTERROR: Te nagyon hülye. Akkor miért csak budapestiek szavaztak? Beszéld már ezt meg valakivel, mielőtt felbaszod a vérnyomásod a gecibe. Kellene nektek két és félmillió kibaszott aláírás? Megkaphatod. Legyen országos, aztán hajrá. Seggarcú.

n3spr3ss0 2017.02.18. 05:32:45

Erre az olimpiai baromságra eddig elköltöttek 35.5 milliárd forintot.Ezt megspórolhattuk volna,ha előre megkérdezik a népet.Ennek az elpocsékolt rengeteg pénznek is van felelőse,de őket sosem fogják rabszíjon rángatni.

elemes 2017.02.18. 06:43:34

@nicktolvajfogó:

Nem is vonom kétségbe, hogy támogatják a sportot. Az szomorít el, hogy szinte csak azt. A módszer pedig ... önsorsrontó.

elemes 2017.02.18. 06:46:12

@nicktolvajfogó:

Ahogy mondod -- ha OTTHON próbálnak adót csalni vagy bármilyen módon beszállnak valami korrupciós buliba, azért minden német szemében leértékelik magukat. Szégyen és megvetés a jussuk meg persze börtön.

Külföldön megkenni a vevőt, az üdvös dolog. Az EU-ban hosszú évekig németország ellenállásán buktak el a pénzmosás elleni jogszabályok, mert egy német cég könyvelésében szabályszerűen el lehetett számolni a KÜLFÖLDI vevők megpuhítsának költségeit. Nehezen mondtak le erről.

elemes 2017.02.18. 06:47:51

@s:

A migráns népszavazás nem volt pozitív tartalmú és nem maradt alul, miért kellett volna felsorolnom?

chrisred 2017.02.18. 06:54:19

@elemes: A netadó mitől volt pozitív tartalmú?

elemes 2017.02.18. 07:07:12

@chrisred:

Akkoriban sokat beszélgettünk erről közgazdasági fórumokon. Az internet és a net fölötti szolgáltatások árazása nagyon torz, és a tényleges árakról még torzabb kép él az emberek fejében. Van egy csomó piaci jószág, aminek externális hatások miatt ilyen torz ára alakul ki. Ezeknek az árazásában szokott az állam (első lépésben) adózással vagy szubvenciókkal beleszólni, hogy valamennyire korrigálja az externális hatásokat.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.02.18. 07:11:43

@s:

Értem, hogy neked mint fanatikus ballibnek fáj, hogy gazdáidnak semmi esélyük jövőre, dehát hidd el, erről nem én tehetek...

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.02.18. 07:13:08

@nicktolvajfogó:

Végülis mindegy ez, a lényeg, hogy az egész ügy nehezítse a ballibeket. Azzal, hogy az LMP aktív volt, ez maximálisan meg is valósult.

kolompa lole 1111 2017.02.18. 07:38:04

Mi az a "tinktank"? Olyan mint a pingpong? Vagy King Kong? Amire te gondoltál az tHinktank.

kolompa lole 1111 2017.02.18. 07:42:14

Nem nagyon értem miről nyafog ez a poszt. Az is az ellenzék hibája hogy Orbán hülye? Volt valódi tétje az egésznek, mert ha nem cuppan rá senki a nolimpiára, akkor ezt is mi fizetjük, meg Paks2-t is. Így csak az egyiket. Ami persze így is egyel több mint kéne.

columbia 2017.02.18. 07:42:16

Ahozzászólásokból eddig AZ jött le, hogy baszd meg és geci. Szinvonal.

chrisred 2017.02.18. 07:46:10

@elemes: A magyar piaci viszonyok elsősorban az állami beavatkozás mértéke és jellege (jellemzően sokkszerűen, egyeztetés nélkül történik) torzak. A netadó ennek az egyik példája volt.

BaIt 2017.02.18. 07:54:02

@nicktolvajfogó: A szemét! Lopja az avatarom!!!

elemes 2017.02.18. 07:55:28

@chrisred:

Ennél azért sokkal több elemzést érdemel a kérdés. Kis közgazdasági háttér is kell hozzá, leginkább pedig az indulatokat a fiókba zárni, mert gátolják a gondolkodást.

trey82 2017.02.18. 08:10:08

A Fidesz volt mindig is a legnagyobb Olimpia támogató így a 266 ezer szignó nekik kellene h fájjon a leginkább.

Persze akinek ez a tény fájdalmas és elviselhetetlen az kiélheti magát ien szánalmas izzadságszagú poszttal mint amit ez a blogger most elkövetett... jó nézni h végre nem jó a fanatikus fidesz támogatóknak sem, újat akar a nép, ez a momentum mozgalom végre elindít vmit

VaradiJanos 2017.02.18. 08:11:36

@s: jó reggelt, apuka! Sajnos nehéz úgy levelezgetni veled, hogy a blog ura bagy liberalizmusa által vezérelve kitörli a hozzászólásaim nagy részét. A te anyagyalázó és orbánszexelő szövegeid nem zavarják persze. Akkor belterjeskedjetek csak tovább! Puszi

Ibi ! 2017.02.18. 08:20:07

@BaIt: Ne bomolj, tolvaj, szégyent hozol a becsületes baloldalra! (Vigyázat, oximoron!)

kúrórudi 2017.02.18. 10:16:57

van igazság a posztban,l de az alapállítás hülyeség.... az olimpia nem előre kitervelt csali volt... és egyelőre pont fordítottja néz ki: bármilyen scenario esete arcvesztéssel jár Orbánéknak... az persze biztos h megpróbálnak majd mindent megtenni h ez ne így legyen (már most látszik)... de ettől még 2006, de ha csak a kormányzati pozitól nézzük 2010 óta nem kaptak ekkora pofont mint most..

kúrórudi 2017.02.18. 10:53:04

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: te még nem fulladtál bele a sok szarba amit kinyaltál a vezéredék seggéből?

Andy73 2017.02.18. 10:56:37

A címbeli kérdés másképpen feltéve: miért veszítenek mindenképpen Orbán ellenfelei? Ezt magyarázza a blogger 8 ponban és x alpontban. Kereshet akár 100 indokot is, ez akkor is csak magyarázkodás, mentegetőzés a bénázásra, a kudarcra. Ahogy a bukott diák magyarázza a bizonyítványát. Vagyis lúzer magatartás.

Andy73 2017.02.18. 11:03:03

Azt sem ártana felfogni végre, hogy az olimpia nem pártpolitikai kérdés. A jobboldaliak, kormánypárti szavazók között sem mindenki támogatja, de a baloldaliak között is sok sportszerető és olimpiát támogató ember van. Ha pártpolitikai kérdést csinál belőle valaki, azzal legalább annyi szavazót veszíthet, mint ahányat nyer.
Nyilván ezt érezték meg a baloldali pártok is, és ezért indult egy új mozgalom az olimpia ellen. Csakhogy nyilvánvaló, hogy a baloldal is beállt melléjük-mögéjük-eléjük - ahogy tetszik, és ezzel sok szavazót veszíthetnek a még megmaradt bázisukból is.

Szabványok 2017.02.18. 11:05:50

@elemes: Nagyon kevered a dolgokat!
A Siemensnél L. László intézi ezeket a dolgokat. Felosztották a magyar vasúti piacot a Thalesszel, (Alstom, Ansaldo, stb. kizárva valamilyen indokkal, pl. megfelelő(!) magyar referencia hiányában).
Ez a vevőnek is jó, mert kiírja a tendert, tudja ki lesz az a kettő, aki jelentkezik, tudja, hogy egyeztetett az ár, neki az 1Ft-tal olcsóbbat kell választania, olajozottan muxik minden, mindenki elégedett.
És azt is tudja a "vevő", hogy kapja majd a zsíros megbízást hátulról azért, mert elnézi ezt a vircsaftot.
Win-win szituáció, mindkét fél jól jár.

A Siemensnél be vannak árazva az egyes országok. A Siemens tudja, hogy hány százalék kell olajozásra Svájcban, Ausztriában, Magyarországon, Romániában és Görögországban.

A GSM-R más tészta, mert ott még nem volt udvari beszállító. A nagy cégektől féltek, hogy nem csurgatnak eleget vissza, ezért megbíztak egy kis(!) osztrák céget, mondván őket majd meg lehet győzni mindenről. Meggyőzték őket mindenről. De így persze nem lesz kész soha az életben.

Jean Sol Partre 2017.02.18. 11:16:49

@Balt: biztos vagy benne, hogy azt mondtam, "magasztos"? Szerintem olvasd el újra, mit írtam.

Pont leszarom, kinek mi volt a célja, a gyakorlati eredményt nézem, ha minden jól megy, nem lesz olimpia, de minimum népszavazás lesz róla, én ennek örülök.

Balt 2017.02.18. 11:19:57

@Jean Sol Partre: Ez az ún. (úgynevezett) irónia. Tudod, pont az olimpiai eszmére mondják, hogy "magasztos".

Balt 2017.02.18. 11:23:17

@Jean Sol Partre: Bővebben: "nincs jó választás (lásd, "ha elzavarjuk Orbánt, ki lenne helyette"), itt csak azt kell eldönteni, akarod az olimpiát vagy sem. Ettől sokkal kevésbé pártpolitikus téma, ami jó."

- lehetne, ha nem azzal rugaszkodtak volna nekik ezek a köcsögök, hogy majd ők feltámasztják az ellenzéket 2018-ra, explicit kimondva, hogy az olimpiaellenes attak csak ürügy.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.02.18. 11:31:48

@BaIt: Sajnos a sok nicktolvajjal nem tudunk mit kezdeni. :-((

elemes 2017.02.18. 11:32:57

@Szabványok:

A GSM-R-ről és a Kapsch-ról én mást hallottam (kijelölt győztes volt), de amit leírsz az nincs ellentmondásban azzal, amit én írtam. Az anyaországban becsületesnek kell lenni, külföldön lehet korrumpálni.

Jean Sol Partre 2017.02.18. 12:14:07

@Balt: az, hogy "jó", nem az eszmére értettem, hanem arra, hogy egy esetleges népszavazás esetén nagyobb eséllyel mennek el szavazni azok is, akik egy választáson inkább otthon maradnak, mert nincs kit választani. Most viszont nincs kisebb vagy nagyobb rossz, egyszerű eldöntendő kérdés, akarod vagy sem. Nincs veszély, hogy "ha leszavazom ezt, akkor a másik lesz, aki szintén rossz".

Ennyi, leszarom, hogy a momentum vagy orbán mit hoz ki ebből.
Egyébként miért baj, hogy a Momentumnak politikai céljai vannak? Miért zavar ez téged annyira?

Balt 2017.02.18. 12:30:14

@Jean Sol Partre: Nem zavar, sőt: Ideális esetben 4,9 (választási szövetségben 14,9) %-ot vihet el a zellenzőktől. :))

Balt 2017.02.18. 12:32:04

@Jean Sol Partre: Az, hogy politikai célra használnak ilyen ügyeket, az viszont zavar.

Jean Sol Partre 2017.02.18. 13:12:06

@Balt: mert persze a kormány meg a főváros nem arra használja, lol.
Vagy az is zavar?

Balt 2017.02.18. 13:51:54

@Jean Sol Partre: Ez megvolt, ugye?

index.hu/belfold/bpol0524/

index.hu/belfold/2015/07/02/miert_csinalt_hulyet_magabol_az_mszp_az_olimpiaval/

Magyarul: eddig (a merjünkkicsiklenni elmúltával) erős politikai támogatása volt az olimpiának, ezt rúgták fel ezek a köcsögök.

Jean Sol Partre 2017.02.18. 18:04:25

@Balt: azt, hogy korrupt pártok közösen aláírnak valamit amiből mindannyian egy rakás pénzt remélnek, nem nevezném erős politikai támogatásnak, illetve azt gondolom, a politikai támogatás lószart sem ér, ha az emberek nem akarják.
Tehát az sem érdekel, hogy az mszp és a többi faszkalap felrúg bármilyen egyezséget, mert az egyezség se volt az enyém és a felrúgása sem.

A momentum meg nem rúgott fel semmit, hiszen ott se voltak.

Jean Sol Partre 2017.02.18. 18:08:07

@Balt: ez egy faszság, szerintem. Az ember ügyeket támogasson vagy ellenezzen, ne embereket. Attól, hogy aláírtam a momentumnak, nem kötöttem velük hosszú távú szerződést. Nem érdekelnek a politikai céljaik, ha olyat csinálnak majd ami szerintem jó akkor azt támogatom, ha meg nem olyat, akkro majd nem.
Ostobaság azt hinni, hogy valakinek a politikai céljai függetlenek attól, amit csinál. Nem lehet a parlamentbe kerülni, ha nem teszel valami nagyot, és nem lehet elítélni a momentumot csak azért, mert a népszavazási kezdeményezésüket a hírnevük felfuttatására is használják. Mondom, ügyek vannak, ha sok jó ügyet karolnak fel, meg is érdemlik, hogy bejussanak. Ha meg nem, úgyse fognak.

Cylon Brother Cavil · http://koszonjuk-miniszterelnok-ur.blog.hu 2017.02.18. 20:23:08

@VaradiJanos: egyetlen hozzászólást sem töröltem. Ha béna vagy, arról nem én tehetek.

Cylon Brother Cavil · http://koszonjuk-miniszterelnok-ur.blog.hu 2017.02.18. 20:25:07

@kolompa lole 1111: neked is csak azt tudom írni, amit már korábban: gondolom te a fájlt is file-nak, a szmájlit smiley-nak írod. Nyilván az, hogy fonetikus írás nem mond semmit neked. Gratulálok, hogy eljutottál a lényegig.

Cylon Brother Cavil · http://koszonjuk-miniszterelnok-ur.blog.hu 2017.02.18. 20:26:21

@kolompa lole 1111: hol ovastál nyafogást? Idézd be kérlek. Ja, hogy nincs benne.

Cylon Brother Cavil · http://koszonjuk-miniszterelnok-ur.blog.hu 2017.02.18. 20:29:45

@kúrórudi: Ki mondta, hogy előre kitervelt csali volt?

Én azt állítom, hogy a Fidesz és Orbán olyan mértékben tematizál mindent, hogy abból az ellenzék soha nem tud jól kijönni. Mégpedig azért, mert mindenre csak reagálni tud. Vagyis a szabályokat, a keretrendszert mindig OV alakítja, ezért van nyerő pozícióban.

Az egyik állítás pont az volt, hogy nekik az is jó, ha nem kell olimpiát rendeszni, sőt, talán a legjobb lehetőség: ld. 5. pont.

s 2017.02.19. 00:30:36

@columbia: Miért, a posztból magából nem?

s 2017.02.19. 00:45:36

@VaradiJanos: Tyopgyá lye, bammeg.

VaradiJanos 2017.02.19. 01:04:45

@s: szegény elhanyagolt kis barátom

s 2017.02.19. 01:24:06

@VaradiJanos: Na, sikerült kommentelned, hülyegyerek? Senki nem baszta le a szar szövegedet, ne is reménykedj. Annyira azért nem vagy fontos, hogy bárki is eltávolítson.

VaradiJanos 2017.02.19. 01:39:53

@s: ó, dehogynem, itt tévedtem, de a szomszèdban a màsik liberàlis baràtod nemrèg zàrt ki

odamondó 2017.02.19. 14:00:18

@s: ja csak per pillanat még nincs elég felháborodás.

VADÁSZPUSKÁS LIBERALIZMUS 2017.02.19. 15:47:57

" Közben meg megy tovább a klientúra kiépítése. Lopják továbbra is a közpénzt, "

Az tiszta sor, hogy a lipsik tovabb fosztogatjak az orszagunkat, de ez a 270 milliardos lopas leleplezese, azert megis jelentos gyozelem a nemzeti oldalnak.

s 2017.02.20. 11:41:14

@Cylon Brother Cavil: "nézd az elkövetkező napok zavarodott kormányzati kommunikációját és lépéseit. Az mindent elárul majd."

Ahogy korábban írtam.

index.hu/belfold/2017/02/18/kosa_lajos_folytatja_a_kormany_kommunikacios_amokfutasat/

Itt meg éppen kósalali bassza telibe a buzi kurva anyja fogatlan pofáját és még orbán is beleveri neki a végén.

Mi ez, ha nem zűrzavar? De azért csak mondjad nyugodtan a magadét, hogy a fidesz mennyire kurva jól jön ki mindenből. Édes faszom! Minek írsz, ha csak ennyit értesz az egészből?
süti beállítások módosítása