Mielőtt teljesen idiótának néznél megnyugtatlak: nem én vagyok az idióta, hanem azok, akik azt gondolják, hogy háborút csúzlival is meg lehet nyerni. Főleg akkor, ha az ellenfeled nem a Pál utcai fiúk közül szabadult, hanem olyan vércse, akinek a hatalom - és az erőforrások feletti totális rendelkezés - a lételeme. Mit gondolsz, ha vannak olyanok, akik néhány ezer forintért képesek mások életét is elvenni, akkor mi lehet a helyzet egy ország komplett erőforrásaiért vivott küzdelemben?

 

"Igéret nélkül nincs reklám.

Ígérjük: Megoldjuk! Megcsináljuk! Megóvunk! Segítünk! Támogatunk!

Ígérjük: Szép leszel, jó leszel. Sikeres, egészséges, gondtalan, boldog leszel!

Ígérjük: JÓL JÁRSZ!

A reklámos ráhatás alapvető titka - és ez nem változik az új szelek hatására sem - az az ígéret. (Promissum. Promise. Promesse.) Talán nem véletlen, hogy a legtöbb nyelvben ez a szó egyaránt jelent ígéretet és várakozást. A földi halandó számára a termék bűvös erejével megszerezhető mágikus haszon a mondáknak, népmeséknek, újkori narratíváknak is a kedvenc hatáseszköze.

A reklám jó szemmel fedezte fel, hogy az ígéretek igazságtartalmát az emberek utólag már lusták számon kérni, tehát a következetes ígérgetéseket szívesen elhiszik."

(Sas István: Reklám és pszichológia a webkorszakban - upgrade 3.0)

Először és utoljára leírom, mert úgy veszem észre, hogy nincs senki, aki észrevenné: a harc nemsokára eldől.

2012-őt írunk, a Magyar Köztársaság lebontása, kőről-kőre elhordása a szeméttelepre és/vagy újgazdag csinovnyikok palotájának fölépítéséhez már a végéhez közeledik. Lassan elérjük azt a pontot, ahonnan nincs visszafordulás - the point of no return.

Valahogy olyan az érzésem, hogy Szarumán seregei a nyakunkon vannak, de most nincs itt sem Frodó, sem Gandalf, sem Trufa, Samu, Pipin, Aragorn, de még Legolas és Gimli sem. A háború javában folyik, az országot leigázzák, a védők pedig csodálkozva néznek össze és még mindig azon vitatkoznak, hogy párviadalban álljanak-e ki Mordor ura ellen, vagy megkössék-e a Gyűrű Szövetségét.

Mielőtt teljesen idiótának néznél megnyugtatlak: nem én vagyok az idióta, hanem azok, akik azt gondolják, hogy háborút csúzlival is meg lehet nyerni. Főleg akkor, ha az ellenfeled nem a Pál utcai fiúk közül szabadult, hanem olyan vércse, akinek a hatalom - és az erőforrások feletti totális rendelkezés - a lételeme. Mit gondolsz, ha vannak olyanok, akik néhány ezer forintért képesek mások életét is elvenni, akkor mi lehet a helyzet egy ország komplett erőforrásaiért vivott küzdelemben?

Ugye nem vagy olyan naív, hogy azt hidd: amit Te politikai csatározásnak látsz, ahol Te érveket és ellenérveket hallassz, ahol Te egymásnak feszülő eszméket vízionálsz ott bal és jobb verbális összecsapását tapasztalhatod? Barátom, jobb, ha tudod: itt szó nincs romantikáról, elvekről és morálról, közszolgálatról és magasabb-alacsonyabb rendű közérdekekről. Itt csupán egy a lényeg: a hatalom.

És a hatalom pénz. Sok pénz. Több, mint amennyit el tudsz képzelni. Sokkal.

A hatalom azt jelenti, hogy bármit megtehetsz. Bármit. Ha van pénzed, akkor megvásárolhatod a földeket. Ha megvásároltad a földeket, akkor tőled függnek majd a parasztok, mert Te adsz nekik munkát.

Ha van pénzed, akkor megvásárolhatod a gyárakat. Ha megvásároltad a gyárakat, akkor tőled függnek a munkások, mert Te adsz nekik megélhetést.

Ha van pénzed, akkor megvásárolhatod a közintézményeket. Ha megvásároltad a közintézményeket, akkor Tőled függnek a tanárok, mert tőled kapnak óradíjat és tőled függnek a közszolgák, mert Te adod nekik a bürokráciát.

Ha van pénzed, akkor megvásárolhatod a médiát. Ha van médiád, azt mondasz az embereknek, amit akarsz. Ha megvásároltad a médiát, akkor az emberek előbb-utóbb elhiszik, amit mondasz, mert folyton-folyvást ugyan azt hallják mindenhonnan.

Ha megvásároltad a médiát, azt hazudhatsz, amit akarsz.

"Nem csak jól kell hazudni, de jókor is. Amikor van rá érdeklődés, amikor fogékonyak rá. Érezd a ritmust. Ne felejtsd a választó figyelme nem végtelen, és azért a kicsiért is nagy a harc. Amikor megnyílik, nem tétovázol, azonnal hazudsz, mint a vízfolyás.

De nem csak egyszer ám. Egy hazugság nem hazugság. Hazudoznod folyamatosan kell, másképp nem is érdemes. Ismételj újra és újra, ez a hitelesség kulcsa. És nem csak a kampány alatt, akkor már rég elkéstél vele. Csak a leghülyébbek kezdenek a kampány alatt hazudni. A politika, csakúgy mint a hazugság: életmód. Vannak enyhébb szakaszok, és vannak keményebbek, de megállás nincs, pihenő nincs. A hazugságot ezért természetesen hosszútávra tervezd. Bele kell tanulnod a hazugság-menedzselésbe, a hazugság-flow-ba."

(manyom.blog.hu: hogyan nyerj választást?)

Ha tiéd a hatalom, akkor bármit megtehetsz. Megváltoztathatod az alkotmányt, és ha megváltoztattad a kényed kedve szerint, akkor mindent alkotmányosan tehetsz meg ezen túl. Ha hatalmad van, megveheted az ügyészséget, így nem fognak még nyomozati fázisba sem eljutni a haverok svindlijei; de ha már itt tartasz, hát bátran megveheted a bíróságokat, hogy az ellenfeleidet rezzenéstelen arccal merd besározni: mire kiderül, hogy hazudtál róluk eltelik néhány év, és a nép addigra már csak a vádra emlékszik, a helyreigazításra és a felmentésre nem.

De ha hatalmad van, azt is megteheted, hogy a Te embered legyen a titok-, és rendőrminiszter, így bármikor megtudhatsz bárkiről, bármit, hogy még akkor be tudj avatkozni, amikor a megfigyelted még nem is gondol az ellened való összeesküvésre.

"A jelenség - hogy Orbán bármit megtehet, akármit hazudhat büntetlenül - az ellenzék bénaságával, az elkorcsosult sajtóval sem magyarázható meg. A megfejtés az az emberi tulajdonságunk, hogy az élet minden területén, így a politikában is természetesen nem az igazságra, hanem a hazugságra tartunk igényt. Gyurcsány bukásának megfejtése az, hogy igazat mondott (arról, hogy hazudtak). Ez volt a bukás oka, nem az, hogy hazudtak. Ennek fényében tökéletesen érthető, miért olyan töretlen Orbán uralkodása a folytonos, arcátlan, abszurd, szünet nélküli, pimasz, vérlázító hazugságok töretlen hömpölygése ellenére. A titok nyitja, hogy soha, senkinek, a legszűkebb körben sem mond igazat. Ezért nincs botrány. A botrány az, ha valaki igazat mond. Nem az, hogy hazudik. Az nem botrány, hanem az elvárás. Orbán immunitása: soha nem mond igazat."

(Jakab Andor: Balatonőszöd megfejtése)

Az ellenzék utolsó esélye, hogy felismerje: itt nem gittegylet ellen kell a grundon bunyózni, hanem professzionális hadsereg ellen kell gerillaharcot vívni.

Ha valaki azt hiszi, hogy a hatalom birtokosai őrültek, az vagy végtelenül naív és kb akkorát téved, mint Paul von Hindenburg, amikor 1933 január 30-án a Nemzetiszocialista Német Munkáspárt vezetőjét nevezte ki Németország kancellárjává, vagy pedig egyszerűen nem lát tovább az orra hegyénél. Arra már gondolni sem merek, hogy ennyire együgyű legyen...

Nem, a hatalom birtokosai nem őrültek, hanem jól láthatóan tudatosan készülnek a terveik végrehajtására - bár az is igaz, hogy néha annyira bénán oldják meg a dolgokat, hogy akár véletlenszerű mozgásnak is lehetne gondolni az irányukat - csupán annyit kell tenni, hogy egy picit magasabbról, föntebbről kell áttekinteni a tervet. Első ránézésre lehet, hogy őrültnek látszik, de van benne ráció...

A TERV

1., A hatalom megszerzése bármi áron:  

A technológiák ismertek, fentebb három idézet is foglalkozik velük. Ehhez kellenek erőforrások (média megszerzéséhez, permanens hazugságkampányhoz).

2., A hatalom megtartása: 

  • jogi alapok megteremtése - alkotmánybíróság, ügyészség, bíróságok, rendőrség, titkosszolgálatok
  • gazdasági háttér megteremtése, megerősítése - médiabirodalom kialakítása, bizonyos, a saját érdekcsoporthoz kötődő cégek közpénzből való bőséges ellátása
  • a választók kiszolgáltatottá tétele - középosztály elszegényítése (1 kulcsos adó), földek birtokba vétele, kórházak (orvosok), iskolák (tanárok), önkormányzati intézmények (közszolgák) államosítása
  • tudatos butítás - egyetemi, főiskolai oktatás fizetőssé tétele (csak a hűbéresek tudják állni a kiadásokat)
  • sikerpropaganda - a "közmédia" lakájjá silányítása
  • kondicionálás - permanens "szabadságharc", melynek kettős értelme van: a.,  Vezér mindenkit legyőz, b., az ingerküszöb egyre feljebb tolódik: immunitás alakul ki a közügyek ellen
  • Választási rendszer átalakítása adminisztrációs eszközökkel

3., Az ellenfelek elpusztítása:

Politikai karaktergyilkosságok, perek, gyanúsítások, előzetes letartóztatások - ha lehet kéz-, és lábbilincsben, a média teljes nyilvánossága előtt -, gazdasági, adminisztrációs elnyomás (ld. Sláger és Danubius rádió, majd Neo FM, Klubrádió)

Az utolsó esély

Magyarországnak a kapituláció előtt egy utolsó esélye van, de talán már az is elúszott. Most és azonnal szövetkezni kell az ellenzéki erőknek azért, hogy minden eszközzel megakadályozzák a Fidesz 2014-es újraválasztását. Ez már nem gyerekjáték. Itt már a finomkodásnak helye nincs. A veszély hatalmas és végleges: moralizálással, viccelődéssel, az ellenfél kifigurázásával, komolytalannak vételével csak a bukás az egyedüli kimenetel. Totális ellentámadásra van szükség minden fronton. Az ellenségtől tanulni kell, az eszközeit ellene kell fordítani. A tömegehez szólni kell és folyamatosan elmondani neki, hogy ami van, az a behódoláshoz vezet. Az ország visszavezetéséhez a feudalizmusba. Az urambátyám korába. A kiszolgált és kiszolgáltatott korába. Tudatosítani kell, hogy ez nem gyakorlat, hanem éles bevetés. Ez nem vicc. Ez véresen komoly. Az ellenségnek nehézfegyverei vannak, itt puskával ágyú ellen harcolni nem lehet. A harc folyik, és nemsokára eldől: nem lehet egyénieskedni, nem lehet fintorogni, nem lehet szégyenlősködni, nem lehet megsértődni. Össze kell fogni, a közösbe mindent bedobni, hátat a hátnak vetni és küzdeni, mint a sebzett vad. Ez élet-halál harc, nem délutáni sör-virsli meccs.

Aztán, ha majd esetleg sikerül a háborút megnyerni és a köztársaságot visszaállítani, akkor el lehet mélázni a különbségeken. De addig munka van, és nem nyávogás. Ha ez nem sikerül, akkor hosszú, sötét évekre készülhetünk. A sötétség korára.

És késő lesz majd akkor azt mondani: mi lett volna, ha...

UTÓIRAT: a stratégia nem új, egyszer már bevált. Elegendő utánaolvasni a Weimari Köztársaság és bukása körülményeinek. A legtöbb pont behelyettesíthető a mai Magyarországra, túl nagy fantázia sam kell hozzá. Egy fontos különbség van: Magyarországnak nincs katonai potenciálja.

Az ideológia fontos elemei:
  • Jobboldali (nacionalizmus) és baloldali (szocializmus) ideológiák összedolgozásával egy új világnézet létrehozása.
  • A szakszervezeti rendszer megújítása, a munkások védelme.
  • Németország helyreállítása, a létbiztonság megteremtése.
  • Szociális demagógia (baloldali típusú jelszavak hangoztatása párhuzamosan a szélsőségesen jobboldali tevékenységgel.)
  • élettér-elmélet („Lebensraumpolitik”, „Lebensraum im Osten”: több lakóterület teremtése a németek számára a kelet felé történő terjeszkedés által)
  • antiliberalizmus, marxizmus-, kommunizmus-, bolsevizmusellenesség
  • a zsidóság elleni fajgyűlölet a német/germán/árja felsőbbrendűségből (Übermensch, Untermensch) kiindulva.
  • A vezetőben való feltétlen hit (Führerprinzip)
  • A demokrácia korlátozása, ennek következményeként a nem együttműködő politikai pártok, szakszervezetek, és sajtótermékek megszüntetése
  • szociáldarwinizmus (az emberi társadalomban is a legalkalmasabb csoportok (fajták, változatok) tudnak fennmaradni, életben maradni, szelektálódni)
  • rasszizmus: az emberi rasszok közötti különbségek hangsúlyozása
  • eugenika (a szociáldarwinizmusban megfogalmazott fajfejlődés „elősegítése”, az akadályozó tényezők „kiiktatása”)
  • homoszexuális beállítottságú emberek iránti erőteljes ellenszenv; a homoszexualitás korlátozása, tiltása, és bűntetése (homofóbia)
  • a vallásszabadság korlátozása
Hitler programja:

Adolf Hitler Mein Kampf című könyvében röviden a következő programot ajánlotta a német nemzet fellendítésére:

  1. A Szocializmus és a Nacionalizmus összhangjának kihasználása Németország háború utáni helyreállításában. (A baloldal és a jobboldal összefogása a NSDAP alatt)
  2. A jellegzetesen német, hagyományos kulturális értékek védelme.
  3. Nem teljesítés politikája: a fegyverkezés megkezdése, a megszállt területek kiürítése és a hadisarc fizetésének abbahagyása (ezzel a Versailles-i Szerződésben foglaltaknak mond ellent).
  4. Európa németjeinek egyesítése Nagy-Németország létrehozásának érdekében; Ausztria bekebelezése (Anschluss), Csehország és Lengyelország németlakta területeinek elfoglalása, valamint Európa (beleértve a Baltikumot) németjeinek hazatelepítése. Úgy vélte, szövetséget köthet Angliával, mert az angolok a franciáktól jobban félnek, mint amennyire ragaszkodnak a status quóhoz.
  5. Terjeszkedés keletre, a Szovjetunió elfoglalásával a Birodalom kiterjesztése az Urálig. Hitler szerint a Szovjetunió hatalmas területét arra nem alkalmas népek lakják, ugyanis hagyták, hogy a zsidók/kommunisták kezükbe vegyék a hatalmat. (Az adott területeknek nagyon rossz volt a kihasználása gazdasági és földművelési szempontból.)
  6. Ezután fordulna az eddig tétlen Franciaország felé, és vagy megsemmisítené a nemzetet, vagy a gyengébb partner szerepébe kényszerítené (revans az első világháborúért).
  7. A létrejött 400 milliós Német Birodalom (egy pángermán Európa) szembeszállhatna az Egyesült Államokkal.

(forrás: wikipedia)

A bejegyzés trackback címe:

https://koszonjuk-miniszterelnok-ur.blog.hu/api/trackback/id/tr64850765

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A szükséges kétség 2012.10.22. 23:46:34

Amióta Bajnai fellépése kiszivárgott olyan pezsgő politikai élet lett, amire igen régóta nem volt példa. Azt nem tudhatjuk, hogy Bajnai kovász lesz-e valaha, de hatása minimálisan is egy pezsgőtablettáé....

Trackback: Éliás nem olvasta a 2011-es Postai beszámolót? 2012.10.17. 08:59:08

A Magyar Posta 2011-ben elindította az elektronikus fizetési és számlavezetési szolgáltatások bevezetésére irányuló fejlesztési programját, ez kitüntetett szerepet játszik a stratégiai jövőképében. A szolgáltatásokat 2013-ban kezdi meg a...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NIPREDIL 2012.10.16. 10:50:44

Nem értem, miért olyan nehéz mindezeket felfogni a jelenlegi, pont ezért bénakacsa-ellenzéknek.
süti beállítások módosítása