Agónia, vagy élet? Lassú, hosszú és fájdalmas szenvedés, vagy kilábalás?

 

Nem kérdés ma már, hogy két lehetőség közül választhat a kormányzó többség - a fidesznek és ragadványának még van lehetősége válaszokat adni, de ahogy fogy körülöttük a levegő, egyre inkább kerül a választás lehetősége a ma még nem egységes és szervezett ellenzéki erők kezébe.

 

Két lehetőség van.

 

Az agónia egy létező perspektíva. Ez történik, ha a kormányt alkotó, az emberek bizalmát kihasználó és a vezetést elbitorló szavazógép még időben eszmél: a ködös abnormalitás egy ritka kivételes pillanatában felrémlik, hogy most már elég. Nem azért, mert a köz érdeke ezt kívánja, hanem, mert ráébrednek: a szakadék széléről elugrani a kiszámíthatatlan mélységbe valódi őrületet kíván. Ennél az életösztön erősebb, a túlélés gyomorszorító görcse egy utolsó adrenalin lökettel pillanatra felszabadítja az elmét a bódulat alól. A tét már nemcsak az egzisztencia, hanem a puszta lét.

 

 

Néhányan feleszmélnek a révületből, rettegve körülnéznek és megálljt parancsolnak az önpusztításnak. Mert nem kell hozzá nagy képzelőerő, hogy rájöjjenek: csőd esetén nemcsak a vezér fog bukni, hanem mindenki, aki a nevét adta a rendszerhez. Függetlenül attól, hogy egyébként jó szakember, megbízható munkaerő, vagy közeli ismerős; a képviselőnek a saját közvetlen környezetében benyújtják a számlát a választói, akiket cserbenhagyott. Ha bukás van, akkor nemcsak a piramis csúcsa hull a mélybe, hanem a földrengés az építményt is szétzúzza.

 

Ez a rosszabbik eset.

 

Azért rosszabb, mert megtörténik a megegyezés és a kényszerítő erővel kierőszakolt paktum továbbélési lehetőséget biztosít a skizofréniának. Kétség sincs, hogy amint stabilizálódik a helyzet, a pusztító őrület visszatér és minden ott folytatódik, ahol addig abbamaradt, csak még több visszafojtott düh szabadul fel. Láttuk ezt már a múltban. Láttuk, ahogy nyolc évig gyűlt a bosszúvágy és a sértett megalázottság, hogy végre előjöhessen és teljes valójában megmutatkozhasson. Nincs kétség, hogy a pillanatnyi lélegzetvétel csak arra lesz jó, hogy a démon levegőhöz jusson, és kezdje elölről a mindent elpusztító harcot.

 

Éppen ezért veszélyes a helyzet és nincs már az az épelméjű ember, aki ne ismerte volna ki a szörnyeteg igazi lényét.

 

Ezért van már csak egy valódi alternatíva.

 

Nincs más lehetőség, mint eltakarítani ezt a rendszert minden törvényével, alattvalójával, talpnyalójával, önmagát ajnározó vitriolos alkotmányával együtt, most, amíg még nagyobb megrázkódtatás nélkül lehet. Minden egyes droidot, szolgát, hűbérurat. Mindenkit, egytől egyig. Félreállítani minden lejáratódott arcot, leszerepelt, hiteltelen, kínosan nevetséges papagájt, végtelenített szalagként ugyan azt a lejáratódott szöveget ismételgető, mantrázó humán robotot.

 

Akkor, de csak akkor lehet, vagy inkább kell megkérni egy hiteles embert, valakit, aki nem korrumpálta magát és a szavai ugyan azt mondják, mint a tettei, és felkérni, hogy adja vissza a nemzetbe vetett hitet. Olyan embert, akinek még elhiszik, hogy amit mond, azt úgy is gondolja, sőt, meg is teszi. Kell találni egy ilyen embert és azt mondani: itt van valaki, aki azt teszi, amit mond. Bízzatok benne, mert ő a garancia arra, hogy itt minden megváltozzon és visszakerüljön a normalitás keretei közé.

 

Egyetlen esélyünk van, hogy ne hosszú, évekig, évtizedekig tartó agóniába essünk és ne is legyen mindent felforgató, valódi forradalom.

 

Magyarországnak egy független, hiteles, szakértői kormányra van szüksége. Most. Azonnal.

 

Amíg még nem késő.

 

- - - - - - - 

 

UPDATE

véresszájúak kedvéért: az eltakarítás nem valami erőszakos és törvényellenes tevékenységet jelent. Egyszerű leléptetést; a  "megbecsült" munkavégzés alóli felmentést a további kártékony tevékenység elkerülése érdekében. Örökre.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://koszonjuk-miniszterelnok-ur.blog.hu/api/trackback/id/tr923523070

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Megbüntesse-e az EU Magyarországot? 2012.01.12. 16:21:56

Az Alaptörvény életbe lépése óta megsokszorozódtak az Orbán-kormányt (vagy rendszert) szidalmazó politikai nyilatkozatok. Az újságolvasó állampolgár csak kapkodja a fejét, hogy épp melyik világhatalom kritizálja a szegény magyar kormányt. Többször felm...

Trackback: Orbán százezrei 2012.01.08. 21:44:42

Állnak-e még tömegek Orbán mögött? Állnak bizony. És ez az igazi nagy gáz, nem a Viktátor maga. Azt írja az újság – pontosabban a NOL.hu – hogy egy nekik nyilatkozó FIDESz elnökségi tag szerint, ha Orbán mellett szerveznének tüntetést, &nb...

Trackback: UTOLSÓ ESÉLY 2012.01.06. 00:07:10

 Agónia, vagy élet? Lassú, hosszú és fájdalmas szenvedés, vagy kilábalás? Nem kérdés ma már, hogy két lehetőség közül választhat a kormányzó többség - a fidesznek és ragadványának még van lehetősége válaszokat adni, de ahogy fogy körülöttük a...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása