UPDATE:

Borkai Zsolt: "...(az ellenzéki pártok) ...sajnálatosan kivonultak az olimpiarendezés támogatása mögül, és elkezdték a magyar társadalmat is megosztani. Ezzel a tevékenységükkel nagymértékben meggyengítették és gyengítik folyamatosan Budapest esélyeit, gyengítik Magyarország pályázatát.”
(Forrás: 444.hu)

 Orbán: "Ha végül is lesz miről beszélni (vagyis összegyűlt a kellő számú szignó), akkor az ellenzék szavahihetelenségére kell majd kihegyezni a megszólalásokat, vagyis arra, hogy a kormány annak idején azért állt az olimpiai kezdeményezés mögé, mert a főváros az ellenzéki pártokat is beleértve támogatta a pályázat benyújtását, az ellenzék azonban kihátrált ebből és emiatt megfosztja egy álom beteljesedésétől a budapestieket."
(Forrás: HVG.hu

 

Orbán - vagy a tinktankjai - megint egy zseniális gumicsontot dobtak a fenekedő ellenfeleknek, azok meg gyönyörűen ráharaptak a koncra.

 

És persze nem vették észre, hogy már megint - mint már oly sokszor az elmúlt 11 év alatt - pontosan arra a nótára ropják, amit a nagy mókamester fütyül.

 

Néha képtelen vagyok felfogni, hogy az un. demokratikus ellenzék - bármit jelentsen is ez - a Momentumtól kezdve az LMP-n keresztül a DK-ig, vagy a fröcsögő szélsőbalos Amerikai Népszavás Bartus “Raklapgate” Lászlóig nem képesek fölérni ésszel, hogy a Néptribun nem azon a pályán játszik, mint ők. Sőt, igazából ők játszanak elmerülve abban a játékban, amit OV tálal nekik. Nem látják már sokadszorra, hogy annak rendje és módja szerint gyönyörűen meg vannak vezetve. Egytől egyig. Orbán pedig röhög a markába. Megint.

 

Ez az egész olimpiásdi Orbán számára egy lefutott meccs. 

 

Bármi lesz is, mindenképpen win pozícióból jön ki. Akkor is, ha az aláírásgyűjtés összejön a Momentumnak, akkor is, ha nem. Akkor is, ha lesz népszavazás, akkor is, ha nem. Akkor is, ha leszavazza az áldott nép az olimpiát, akkor is, ha nem.

 

Nézzük a lehetőségeket.

 

1., a Momentum összegyűjti a megfelelő számú aláírást: ez mindössze a budapestiek 10-12%-a. 

2., nem gyűjti össze a Momentum a szükséges számú aláírást: még ekkora támogatottsága sincs az ellenzéknek

3., kiírják a népszavazást, és érvényes a referendum, akkor több narratíva is van:

a., többségben vannak az elutasítók: bezzeg Mi - mármint a NER - egy igazi Nemzeti megmérettetést szerettünk volna, de az idegenszívűek - a Nemzet ellenségei leszavazták. Soros pénzelte őket, már megint azoknak van hangjuk, akik nem mernek nagyot álmodni.

b., győznek a támogatók: most megmutattuk, hogy Mi Magyarok mégiscsak merünk nagyot álmodni, és nem hagytuk, hogy az idegenszívűek, a Sorosbérencek, akik valójában gyűlölik a Magyar szívet, megint megnyomorítsák a lelkünket. Összefogott a nemzet és megmutatta, hogy kitartóak vagyunk és nem dőlünk be az ügyeskedőknek és a Nemzet ellenségeinek.

 

4., kírják a népszavazást, és érvénytelen a referendum: ld 2. pont, a Nemzet győzött!

 

5., nem rendezünk olimpiát, mert elfogadják a népszavazás eredményét (3/a) [hál’Istennek nem kell olimpiát rendezni! Paks 2 mellett még ez a kiadás is óriási teher, igazából ez volt a cél! Ezért hergelték az ellenzéket, ezért lebegtette be a CÖF, hogy emeljék meg a kvótát - többen mennek szavazni, mert megijednek, hogy érvénytelen lesz az aláírásgyűjtés -, és ezért riogatott a Fidesz azzal, hogy menjenek a droidok, és érvénytelen aláírással lehetetlenítsék el a Momentum kezdeményezését]. Kommunikáció természetesen a korábbiak bármely változata: Mi akartuk, Ők azonban megvezették az áldott népet stb stb

 

6., nem rendezünk olimpiát, mert bár a népszavazáson az ellenzők bármilyen okból megbuknak (2., 3/b, 4.) a NOB elkaszálja a nevezésünket: ld 5. pont, annyival kiegészítve, hogy ezek a nemzetellenesek lejáratták a Magyarokat, lejáratták a Nemzetet, valójában gyűlölik a Magyarságot, idegenszívűek és Sorosbérencek és Brüsszeliták, akik nem mernek nagyot álmodni, és az a jó nekik, ha a Magyarok kicsik és elnyomottak

 

7., megrendezzük az olimpiát 2024-ben. Addig jön a 18-as választás, amikor Orbán győz. Jön a 22-es választás, amikor Orbán győz. Majd jönnek a lepusztuló létesítmények, de addigra már írmagja sem marad az ellenzéknek.

 

8., megnyerjük a rendezés jogát, de Orbánt 18-ban, vagy 22-ben nem választják meg, és az akkori kormánypártra rohadnak rá a létesítmények…

 

Egyszerű és zseniális, ahogyan erre a témára ráugrott mindenki a ballib oldalon. Közben meg megy tovább a klientúra kiépítése. Lopják továbbra is a közpénzt, az ügyészség magasról tesz a feljelentésekre, a kastélyok az Orbán család, vagy a Nemzet Gázszerelője, vagy egyéb strómanok kezébe kerülnek. Az egészségügy továbbpusztul, ahogyan az oktatás is. 

 

Az ellenzékiek pedig újra és újra Orbán kottájából játszanak, és újra és újra nem látják, hogy Orbán kottájából játszanak. 

 

Minden alkalommal bekapják a csalit. Döbbenet, hogy egyetlen hang sem jön és mondja már el nekik, hogy ez a játék már marhára szánalmas. No nem a Vezérnek, hanem az “ellenzékének”. Bár szerintem OV is kezdi únni, hogy, itthon gyakorlatilag már semmilyen kihívás nem éri.

 

Talán ezért is kezd a nagypolitikába kóstolgatni. Ott még van némi izgalom. 

 

Putyin mellett pláne.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://koszonjuk-miniszterelnok-ur.blog.hu/api/trackback/id/tr2412264802

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Sorvezető fidesztrolloknak, ezúttal személyesen Orbántól 2017.02.17. 18:35:23

Most, hogy Momentum a kívánt aláírások majdnem kétszeresét adta le, és így - hacsak Orbánék nem lépnek vissza maguktól - szinte biztos lesz népszavazás az olimpiáról (márpedig annak borítékolható a végeredménye), rögtön beindult a fideszes magyarázkodá...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.18. 00:13:59

@user friendly: "nagy valószínűséggel Tarlós be fogja jelenteni, hogy Budapest visszavonja a pályázatot"

Ha gyáva*, és nem meri megreszkírozni, hogy az emberek szavazzanak róla, akkor bejelenti.

* Valójában orbán, a tarlós csk egy kesztyűbáb.

Indriq 2017.02.18. 00:17:09

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
vagy azt mondja a kretén, hogy felcsúton megrendezzük, ott csinálnak egy népszavazást a helyi csinovnikok között, és az egész ország azt fogja szívni, de ovinak KELL egy olimpia!

s 2017.02.18. 00:20:58

Szerinted mit kellett volna tenni? Mert te nagyon okosnak akarsz látszani, csak tudod az okos nem azt mondja, hogy mit ne tegyünk, hanem azt, hogy mit tegyünk. Azon kívül pedig nincsen teljesen igazad, el is mondom mindjárt, hogy miért.

Létezik ugyanis egy olyan értelmezés, hogy orbán a dolgok bármely kimenetele esetén kurvára megszopja. Nem szedem pontokba olyan iskolázottan, mint te, csak felvázolom nagyobb vonalakban.

Ha bármely okból meg kell rendezni az olimpiát, az a költségek extrém túlnövekedése, a pénzek ellopása és végül a létesítmények szétrohadása után mindenki számára egyértelművé teszi, hogy orbán nemcsak egy rettentően nagy fasz, hanem egy cégéres gazember is, az ország lakosságát pedig irracionális anyagi terheknek tette ki.

Ha összegyűlik a kívánt mennyiségű aláírás, (ez most már történelem, ennek a résznek a kifejtése nagyobb részletességet érdemel, lévén a valóságról esik benne szó) akkor a választás az, hogy csak simán lefújják a pályázatot, vagy népszavazáson perecelnek egy geci nagyot. Nincs jó lépés. A népszavazáson bukni kurva nagy presztízsveszteség a választások előtt egy évvel. A másik lehetőség a sunyi lemondás, ami a fidesz hívek egy részénél bassza ki a biztosítékot, mert ők megküzdöttek volna az olimpiáért egy népszavazáson is akár. A vezér árulása miatt nem eshetnek el méltó módon harcban, ezt egy kicsit is önérzetes, saját véleményt kifejezni akaró ember - van ilyen a fidesz hívek között is, ne tessék álmélkodni - nehezen fogja megbocsátani, ha megteszi egyáltalán.

A végkövetkeztetés tehát az, hogy orbán nincsen könnyű helyzetben. Ha nekem nem hiszed, akkor nézd az elkövetkező napok zavarodott kormányzati kommunikációját és lépéseit. Az mindent elárul majd.

Balt 2017.02.18. 00:24:31

@elemes: Nos, lehet Orbánt vagy a Fideszt köpönyegforgatózni, de 1 dologban mindenkenképpen következetes: a sport támogatásában, olykor erőn felül.

Ezzel szemben az utódpártok (sportminiszterestül, lol) nem tűnnek nagyon álhatatosnak, hogy finoman fogalmazzak:

index.hu/belfold/bpol0524/

index.hu/belfold/2015/07/02/miert_csinalt_hulyet_magabol_az_mszp_az_olimpiaval/

Talán nem véletlen, hogy nyíltan utódpárti sportolót talán csak egy párat ismerünk, pl. a két csaló athéni nehézatlétát.

Balt 2017.02.18. 00:26:27

@nemecsekerno_007: Most az olimpia (esetleges) megfúrásán túl: rá mernél bízni akár csak egy kutyasétáltatást ezekre a köcsögökre? :)

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.18. 00:27:53

@Indriq: :))

Végeredményben lopott már több olimpiára valót, saját költségen simán megrendezhetné.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.18. 00:29:41

@Balt: "rá mernél bízni akár csak egy kutyasétáltatást ezekre a köcsögökre?"

Hát ha kettőig udnak számolni, akkor igen.

orbán már bebizonyította, hogy inkompetens, teljesen lecsúsztunk Bulgária mögé.

s 2017.02.18. 00:29:47

@odamondó: " tudja a nép kit kell karóba húzni"

Nem kell ennyi idő. Én például már most is tudom és szerintem nem vagyok ezzel teljesen egyedül.

Balt 2017.02.18. 00:31:03

@SJobs: +1 Ám legyen: ha ez jön, ki kell írni a népszavazást, ami még korántsem biztos, hogy érvényes lesz, pláne nem a nemek mentén, ha mégis, azt hiszem Budapest meg fogja inni a levét, és nem feltétlenül (csak) Orbán bosszúja miatt. Bár ne lenne igazam!

s 2017.02.18. 00:33:08

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: Te hol élsz? Mert hogy nem itt az biztos. Menjél vissza bolgár hazádba füvet kérődzeni. Baromállat.

Balt 2017.02.18. 00:36:06

@Frady Endre: Ne röhögtess, Momentum az új Bajnai? Rotfl, nehogy már a fikavári gyúrja a napközist!

s 2017.02.18. 00:39:26

@elemes: A migráns népszavazást és aztán a parlamenti alulmaradást érthetetlen okból hagytad ki.

s 2017.02.18. 00:41:08

@VaradiJanos: Te pedig gáz vagy. Ultra gáz.

Balt 2017.02.18. 00:43:14

@user friendly: Ezt elfogadom érvnek, ha hitelesen alá lesz támasztva, viszont a Kemény Ferenc terv (benne az olimpiára alkalmas sportlétesítményekkel) már mindenképp megvalósul 2022-ig, legfeljebb az olyan népszerűtlen apróságok maradnak el, mint a Galvani-híd, Ferihegyi gyorsvasút, M0 nyugati szektor, dél-pesti szemétégető stb.

Balt 2017.02.18. 00:48:43

@koala kóla: Arra talán elegem lesznek, hogy az Együtt meg a Pártbeszéd szövetségest lásson bennük és választási szövetségben hozzák a maguk 4,9%-át. :) Többet sajnos nem tippelnék - ha egyáltalán tudnak 27 jelöltet állítani -, pedig ideális esetben vihetnének 14,9%-ot is. :)))

Balt 2017.02.18. 00:52:39

@szemétpasi: Ne vicceljünk már, ezekkel az arcokkal és a "merjünk kicsik lenni" antréval majd pont exfideszeseket meg kiábrándultakat vonzanak be. Reménykedni persze lehet, mint a "független ottsevoltam szakértő" Bajnaiban.

Balt 2017.02.18. 00:58:17

@Indriq: Ha nem tévedek, ez pont egy realista ellenzéki blog.

@Attilajukkaja: "Budapestnek jelenleg hivatalosan 1 380 000 lakosa van"

Mármint: választásra jogosultja.

A 10%-nyi aláírás meglesz, de ennyit nem tippelnék a népszavazási nemekre, pláne, ha a kormány nem áll bele.

s 2017.02.18. 00:59:17

@nemecsekerno_007: "Mondjuk a megélhetési civileket se."
Akkor szóljál orbánodnak, hogy ne sorosozzon annyit, mert szerintetek az öreg kifizette volna a cechet. O'szt most megszoptad, mert te fizeted, te nagyonhülye.

Balt 2017.02.18. 01:04:06

@elemes: Csaxólok: Pár éve vitték el bilincsben a németek a komplett Siemens felsővezetést.

s 2017.02.18. 01:10:58

@Frady Endre: "nulla esély kifejezést, mert az az abszolút lehetetlent jelenti"

Ez fájt. A lehetetlen esemény valószínűsége nulla. A nulla valószínűségű esemény nem lehetetlen. Éppen így a biztos esemény valószínűsége egy. Az egy valószínűségű esemény viszont nem biztos.
Gyere korrepetálásra. Azt gondolom Rád férne, Mérnök Úr.

Balt 2017.02.18. 01:13:44

@ben2: Pontos.

@Jean Sol Partre: Csak az a bibi, hogy ezek a percemberkék az olimpia ügyét nyíltan ürügyül használva pont az "ellenzék újrafogalmazását" tűzték ki maguk elé 2018-ra, magasba emelve a megtiport "merjünk kicsik lenni!" zászlót. :)

s 2017.02.18. 01:14:09

@Indriq: Ha ovi nem lélegzik, akkor mi nyerünk.

"szerintem ki kéne húzni a fejed orbán seggéből"
Ha megtenné, akkor ő is lélegezhetne. De úgy tűnik nem akar.

Balt 2017.02.18. 01:21:20

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: Így valahogy.

Magunk közt szólva: a (maradék) Lehetmászban is nagyot csalódtam (pedig 30 éves aktív választói múlttal életemben 1x adtam ajánlószelvényt: nekik), már csak azért nem bánnám, ha mégis bent maradnának jövőre, mert hátha törnek még egy kis borsot az utódpártok orra alá. :)

Jean Sol Partre 2017.02.18. 01:24:15

@Balt: és ez miért baj? Mi változik a népszavazással kapcsolatban attól, hogy ki mit tűzött ki maga elé?

Balt 2017.02.18. 01:27:53

@Mei Ling: "ezek után vidéki bázisokat kialakító és párttá váló Momentum"

Hehe, pont úgy néznek ki. :)) Na meg: ez amúgy inkább az utódpártoknak fájna, a Fidesznek még jól is jönne.

Balt 2017.02.18. 01:29:59

@Attilajukkaja: Tájékoztatlak: Egy gyenge képességű* nicktolvajnak válaszolsz,

*hisz a sajátjait szopatja. :)))

s 2017.02.18. 01:33:03

@ben2: El van baszva minden. Nem azért kellett volna aláírást gyűjteni, hogy legyen -e népszavazás olimpia ügyben. Azért kellett volna aláírást gyűjteni, hogy legyen -e népszavazás arról, hogy legyen -e népszavazás olimpia ügyben. Ha összejön a szüksége mennyiségű aláírás, akkor népszavazást kellene tartani arról, hogy legyen -e népszavazás olimpia ügyben. Ekkor orbán nem menekülhet egyszerűen úgy, hogy lefújja az olimpiára pályázást, ugyanis szó sincs semmiféle olimpiáról. Népszavazásról van szó, aminek a tétje nem az olimpia, hanem az olimpiáról szóló népszavazás.

Balt 2017.02.18. 01:42:36

@Jean Sol Partre: Mert pont azzal jössz, hogy ez micsoda "magasztos", (felül)emelkedett akció volt (mármint a budapesti olimpia gondolatát voltaképpen kívülről, a NOB-ba kétségeket plántálva megfúrni), holott az első perctől bevalottan ürügy: politikai antré és attak.

s 2017.02.18. 01:42:50

@Attilajukkaja: Kérdezzük meg ovit!
ovi, hogy basznám telibe a buzi kurva fogatlan tripperes anyádat nekifutásból. Most akkor végül is örülsz? Mert kurva sok munka volt evvel, mi örülünk és hát reméljük, hogy akkor te is. Ebben a posztban is megírták, hogy örülni fogsz, nem szeretnénk neked csalódást okozni. Örüjjé, bazdmeg, mert anyádat megbaszom ha nem örülsz. Mondd, hogy örülsz, ovi, ne bassz ki velünk. 266 ezer kibaszott aláírás. Mi ez, ha nem öröm, de töményen.

s 2017.02.18. 01:46:59

@cardiobascuralis: Eddig sem. De ez már legyen a mi bajunk.

Balt 2017.02.18. 01:48:16

@Attilajukkaja: BaIt 0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

s 2017.02.18. 01:51:17

@nicktolvajfogó: Azon kívül pedig 2017.01.23. óta tag.
Gyerekek, valahol el kell kezdeni. Nem egy Homérosz, de láttam fiatalabbat is.

s 2017.02.18. 01:56:00

@nemecsekerno_007: Javaslat? Adjunk mindent mészáros lőrincnek. Abból baj nem lehet. Egy kézben a lóvé, o'szt annyi.
Persze van másik megoldás is nyilván. Szépen sorban megbaszom anyátokat. Geci nagy meló, ki lesz a belem, de egyszer csak végzek vele, nem igaz?

s 2017.02.18. 02:06:02

@gtri: ovi nem egy önző fiú, ebből is látszik. Jó nevelést kapott, hála kavicsbányász apjának, aki párszor bizony pofán baszta. De meg is lett az eredménye, ez teljesen nyilvánvaló. Tiszteli a kort. A tarlós pityu öregebb, ebből a kibaszottul lemérhetetlenül kurva nagy örömből neki kell részesülni legelőbb. Ha akarja, ha nem. Ott van az öröm, élvezzed pityu. Mi majd nézzük a háttérből. Nem akarjuk a fene nagy élvezkedésedet a jelenlétünkkel teljesen elbaszni. Egyedül vagy, pityu. Csinálj, amit csak akarsz, bazdmeg, verd a segged a földhöz, örüjjé, bazdmeg. Mi is örülünk, csak nem mutassuk. Tudjuk leplezni. Igazi államférfi így nyomja. Arcizma sem rezdül - csak majd Gazban esetleg. Az injekciók, ugye. Akkor majd felszisszenünk, de csakis az örömtől. Az kurvaélet, bazdmeg.

s 2017.02.18. 02:08:49

@Attilajukkaja: "Örülök, hogy nem vagyok egyedül ezzel a véleménnyel."

És Bástya elvtárs? Én már le vagyok szarva? Én már nem is számítok?

s 2017.02.18. 02:14:29

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: Van egy negyedik lehetőség, amit érdemtelenül hagytál ki. Visszamész bolgár hazádba és egy kopár síksággá legeled az egész országot, utána pedig pár perc kérődzés után átfingod magad egy másik galaxishalmazba. Bár még akkor is kellemetlenül közel vagy hozzám, de végül is mi a beteg faszt tehetnék ezen kívül.

s 2017.02.18. 02:20:33

@metax: Jó volt a "most is". Lesz még pár ilyen. Volt is már. És van. Most is.

s 2017.02.18. 02:23:10

@s: "csak majd Grazban esetleg"
Bocs, gyerekek. Késő van, nyomom itt a hülyeséget, aztán el is baszom.

incognito ergo sum 2017.02.18. 02:32:04

@nicktolvajfogó:

A stadionépítés nem sporttámogatás.
A vizes vb költségeinek négyszereződése sem a sportot támogatja.

s 2017.02.18. 02:44:59

@Indriq: Akkor menjen ki oda, ahol rendezik. Visszajönni sem muszáj neki. Nem ragaszkodom hozzá.

Leleplezödött liberális VÉLEMÉNYTERROR 2017.02.18. 02:51:52

Biztos hogy lesz Olimpia Magyarorszagon.
A Budapesti nepszavazasnak SEMMI tetje, teljesen felesleges, mert az Olimpiat az orszag rendezi, nem Budapest.
A kamu nepszavazas, csak libsi atveres.

s 2017.02.18. 03:00:55

@incognito ergo sum: Ha a pénzlopás sport, akkor dehogynem. Olimpiai szám volna, akkor mindenkit lenyomnánk benne.

s 2017.02.18. 03:05:40

@Leleplezödött liberális VÉLEMÉNYTERROR: Te nagyon hülye. Akkor miért csak budapestiek szavaztak? Beszéld már ezt meg valakivel, mielőtt felbaszod a vérnyomásod a gecibe. Kellene nektek két és félmillió kibaszott aláírás? Megkaphatod. Legyen országos, aztán hajrá. Seggarcú.

n3spr3ss0 2017.02.18. 05:32:45

Erre az olimpiai baromságra eddig elköltöttek 35.5 milliárd forintot.Ezt megspórolhattuk volna,ha előre megkérdezik a népet.Ennek az elpocsékolt rengeteg pénznek is van felelőse,de őket sosem fogják rabszíjon rángatni.

elemes 2017.02.18. 06:43:34

@nicktolvajfogó:

Nem is vonom kétségbe, hogy támogatják a sportot. Az szomorít el, hogy szinte csak azt. A módszer pedig ... önsorsrontó.

elemes 2017.02.18. 06:46:12

@nicktolvajfogó:

Ahogy mondod -- ha OTTHON próbálnak adót csalni vagy bármilyen módon beszállnak valami korrupciós buliba, azért minden német szemében leértékelik magukat. Szégyen és megvetés a jussuk meg persze börtön.

Külföldön megkenni a vevőt, az üdvös dolog. Az EU-ban hosszú évekig németország ellenállásán buktak el a pénzmosás elleni jogszabályok, mert egy német cég könyvelésében szabályszerűen el lehetett számolni a KÜLFÖLDI vevők megpuhítsának költségeit. Nehezen mondtak le erről.

elemes 2017.02.18. 06:47:51

@s:

A migráns népszavazás nem volt pozitív tartalmú és nem maradt alul, miért kellett volna felsorolnom?

chrisred 2017.02.18. 06:54:19

@elemes: A netadó mitől volt pozitív tartalmú?

elemes 2017.02.18. 07:07:12

@chrisred:

Akkoriban sokat beszélgettünk erről közgazdasági fórumokon. Az internet és a net fölötti szolgáltatások árazása nagyon torz, és a tényleges árakról még torzabb kép él az emberek fejében. Van egy csomó piaci jószág, aminek externális hatások miatt ilyen torz ára alakul ki. Ezeknek az árazásában szokott az állam (első lépésben) adózással vagy szubvenciókkal beleszólni, hogy valamennyire korrigálja az externális hatásokat.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.02.18. 07:11:43

@s:

Értem, hogy neked mint fanatikus ballibnek fáj, hogy gazdáidnak semmi esélyük jövőre, dehát hidd el, erről nem én tehetek...

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.02.18. 07:13:08

@nicktolvajfogó:

Végülis mindegy ez, a lényeg, hogy az egész ügy nehezítse a ballibeket. Azzal, hogy az LMP aktív volt, ez maximálisan meg is valósult.

kolompa lole 1111 2017.02.18. 07:38:04

Mi az a "tinktank"? Olyan mint a pingpong? Vagy King Kong? Amire te gondoltál az tHinktank.

kolompa lole 1111 2017.02.18. 07:42:14

Nem nagyon értem miről nyafog ez a poszt. Az is az ellenzék hibája hogy Orbán hülye? Volt valódi tétje az egésznek, mert ha nem cuppan rá senki a nolimpiára, akkor ezt is mi fizetjük, meg Paks2-t is. Így csak az egyiket. Ami persze így is egyel több mint kéne.

columbia 2017.02.18. 07:42:16

Ahozzászólásokból eddig AZ jött le, hogy baszd meg és geci. Szinvonal.

chrisred 2017.02.18. 07:46:10

@elemes: A magyar piaci viszonyok elsősorban az állami beavatkozás mértéke és jellege (jellemzően sokkszerűen, egyeztetés nélkül történik) torzak. A netadó ennek az egyik példája volt.

BaIt 2017.02.18. 07:54:02

@nicktolvajfogó: A szemét! Lopja az avatarom!!!

elemes 2017.02.18. 07:55:28

@chrisred:

Ennél azért sokkal több elemzést érdemel a kérdés. Kis közgazdasági háttér is kell hozzá, leginkább pedig az indulatokat a fiókba zárni, mert gátolják a gondolkodást.

trey82 2017.02.18. 08:10:08

A Fidesz volt mindig is a legnagyobb Olimpia támogató így a 266 ezer szignó nekik kellene h fájjon a leginkább.

Persze akinek ez a tény fájdalmas és elviselhetetlen az kiélheti magát ien szánalmas izzadságszagú poszttal mint amit ez a blogger most elkövetett... jó nézni h végre nem jó a fanatikus fidesz támogatóknak sem, újat akar a nép, ez a momentum mozgalom végre elindít vmit

VaradiJanos 2017.02.18. 08:11:36

@s: jó reggelt, apuka! Sajnos nehéz úgy levelezgetni veled, hogy a blog ura bagy liberalizmusa által vezérelve kitörli a hozzászólásaim nagy részét. A te anyagyalázó és orbánszexelő szövegeid nem zavarják persze. Akkor belterjeskedjetek csak tovább! Puszi

Ibi ! 2017.02.18. 08:20:07

@BaIt: Ne bomolj, tolvaj, szégyent hozol a becsületes baloldalra! (Vigyázat, oximoron!)

kúrórudi 2017.02.18. 10:16:57

van igazság a posztban,l de az alapállítás hülyeség.... az olimpia nem előre kitervelt csali volt... és egyelőre pont fordítottja néz ki: bármilyen scenario esete arcvesztéssel jár Orbánéknak... az persze biztos h megpróbálnak majd mindent megtenni h ez ne így legyen (már most látszik)... de ettől még 2006, de ha csak a kormányzati pozitól nézzük 2010 óta nem kaptak ekkora pofont mint most..

kúrórudi 2017.02.18. 10:53:04

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: te még nem fulladtál bele a sok szarba amit kinyaltál a vezéredék seggéből?

Andy73 2017.02.18. 10:56:37

A címbeli kérdés másképpen feltéve: miért veszítenek mindenképpen Orbán ellenfelei? Ezt magyarázza a blogger 8 ponban és x alpontban. Kereshet akár 100 indokot is, ez akkor is csak magyarázkodás, mentegetőzés a bénázásra, a kudarcra. Ahogy a bukott diák magyarázza a bizonyítványát. Vagyis lúzer magatartás.

Andy73 2017.02.18. 11:03:03

Azt sem ártana felfogni végre, hogy az olimpia nem pártpolitikai kérdés. A jobboldaliak, kormánypárti szavazók között sem mindenki támogatja, de a baloldaliak között is sok sportszerető és olimpiát támogató ember van. Ha pártpolitikai kérdést csinál belőle valaki, azzal legalább annyi szavazót veszíthet, mint ahányat nyer.
Nyilván ezt érezték meg a baloldali pártok is, és ezért indult egy új mozgalom az olimpia ellen. Csakhogy nyilvánvaló, hogy a baloldal is beállt melléjük-mögéjük-eléjük - ahogy tetszik, és ezzel sok szavazót veszíthetnek a még megmaradt bázisukból is.

Szabványok 2017.02.18. 11:05:50

@elemes: Nagyon kevered a dolgokat!
A Siemensnél L. László intézi ezeket a dolgokat. Felosztották a magyar vasúti piacot a Thalesszel, (Alstom, Ansaldo, stb. kizárva valamilyen indokkal, pl. megfelelő(!) magyar referencia hiányában).
Ez a vevőnek is jó, mert kiírja a tendert, tudja ki lesz az a kettő, aki jelentkezik, tudja, hogy egyeztetett az ár, neki az 1Ft-tal olcsóbbat kell választania, olajozottan muxik minden, mindenki elégedett.
És azt is tudja a "vevő", hogy kapja majd a zsíros megbízást hátulról azért, mert elnézi ezt a vircsaftot.
Win-win szituáció, mindkét fél jól jár.

A Siemensnél be vannak árazva az egyes országok. A Siemens tudja, hogy hány százalék kell olajozásra Svájcban, Ausztriában, Magyarországon, Romániában és Görögországban.

A GSM-R más tészta, mert ott még nem volt udvari beszállító. A nagy cégektől féltek, hogy nem csurgatnak eleget vissza, ezért megbíztak egy kis(!) osztrák céget, mondván őket majd meg lehet győzni mindenről. Meggyőzték őket mindenről. De így persze nem lesz kész soha az életben.

Jean Sol Partre 2017.02.18. 11:16:49

@Balt: biztos vagy benne, hogy azt mondtam, "magasztos"? Szerintem olvasd el újra, mit írtam.

Pont leszarom, kinek mi volt a célja, a gyakorlati eredményt nézem, ha minden jól megy, nem lesz olimpia, de minimum népszavazás lesz róla, én ennek örülök.

Balt 2017.02.18. 11:19:57

@Jean Sol Partre: Ez az ún. (úgynevezett) irónia. Tudod, pont az olimpiai eszmére mondják, hogy "magasztos".

Balt 2017.02.18. 11:23:17

@Jean Sol Partre: Bővebben: "nincs jó választás (lásd, "ha elzavarjuk Orbánt, ki lenne helyette"), itt csak azt kell eldönteni, akarod az olimpiát vagy sem. Ettől sokkal kevésbé pártpolitikus téma, ami jó."

- lehetne, ha nem azzal rugaszkodtak volna nekik ezek a köcsögök, hogy majd ők feltámasztják az ellenzéket 2018-ra, explicit kimondva, hogy az olimpiaellenes attak csak ürügy.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.02.18. 11:31:48

@BaIt: Sajnos a sok nicktolvajjal nem tudunk mit kezdeni. :-((

elemes 2017.02.18. 11:32:57

@Szabványok:

A GSM-R-ről és a Kapsch-ról én mást hallottam (kijelölt győztes volt), de amit leírsz az nincs ellentmondásban azzal, amit én írtam. Az anyaországban becsületesnek kell lenni, külföldön lehet korrumpálni.

Jean Sol Partre 2017.02.18. 12:14:07

@Balt: az, hogy "jó", nem az eszmére értettem, hanem arra, hogy egy esetleges népszavazás esetén nagyobb eséllyel mennek el szavazni azok is, akik egy választáson inkább otthon maradnak, mert nincs kit választani. Most viszont nincs kisebb vagy nagyobb rossz, egyszerű eldöntendő kérdés, akarod vagy sem. Nincs veszély, hogy "ha leszavazom ezt, akkor a másik lesz, aki szintén rossz".

Ennyi, leszarom, hogy a momentum vagy orbán mit hoz ki ebből.
Egyébként miért baj, hogy a Momentumnak politikai céljai vannak? Miért zavar ez téged annyira?

Balt 2017.02.18. 12:30:14

@Jean Sol Partre: Nem zavar, sőt: Ideális esetben 4,9 (választási szövetségben 14,9) %-ot vihet el a zellenzőktől. :))

Balt 2017.02.18. 12:32:04

@Jean Sol Partre: Az, hogy politikai célra használnak ilyen ügyeket, az viszont zavar.

Jean Sol Partre 2017.02.18. 13:12:06

@Balt: mert persze a kormány meg a főváros nem arra használja, lol.
Vagy az is zavar?

Balt 2017.02.18. 13:51:54

@Jean Sol Partre: Ez megvolt, ugye?

index.hu/belfold/bpol0524/

index.hu/belfold/2015/07/02/miert_csinalt_hulyet_magabol_az_mszp_az_olimpiaval/

Magyarul: eddig (a merjünkkicsiklenni elmúltával) erős politikai támogatása volt az olimpiának, ezt rúgták fel ezek a köcsögök.

Jean Sol Partre 2017.02.18. 18:04:25

@Balt: azt, hogy korrupt pártok közösen aláírnak valamit amiből mindannyian egy rakás pénzt remélnek, nem nevezném erős politikai támogatásnak, illetve azt gondolom, a politikai támogatás lószart sem ér, ha az emberek nem akarják.
Tehát az sem érdekel, hogy az mszp és a többi faszkalap felrúg bármilyen egyezséget, mert az egyezség se volt az enyém és a felrúgása sem.

A momentum meg nem rúgott fel semmit, hiszen ott se voltak.

Jean Sol Partre 2017.02.18. 18:08:07

@Balt: ez egy faszság, szerintem. Az ember ügyeket támogasson vagy ellenezzen, ne embereket. Attól, hogy aláírtam a momentumnak, nem kötöttem velük hosszú távú szerződést. Nem érdekelnek a politikai céljaik, ha olyat csinálnak majd ami szerintem jó akkor azt támogatom, ha meg nem olyat, akkro majd nem.
Ostobaság azt hinni, hogy valakinek a politikai céljai függetlenek attól, amit csinál. Nem lehet a parlamentbe kerülni, ha nem teszel valami nagyot, és nem lehet elítélni a momentumot csak azért, mert a népszavazási kezdeményezésüket a hírnevük felfuttatására is használják. Mondom, ügyek vannak, ha sok jó ügyet karolnak fel, meg is érdemlik, hogy bejussanak. Ha meg nem, úgyse fognak.

Cylon Brother Cavil · http://koszonjuk-miniszterelnok-ur.blog.hu 2017.02.18. 20:23:08

@VaradiJanos: egyetlen hozzászólást sem töröltem. Ha béna vagy, arról nem én tehetek.

Cylon Brother Cavil · http://koszonjuk-miniszterelnok-ur.blog.hu 2017.02.18. 20:25:07

@kolompa lole 1111: neked is csak azt tudom írni, amit már korábban: gondolom te a fájlt is file-nak, a szmájlit smiley-nak írod. Nyilván az, hogy fonetikus írás nem mond semmit neked. Gratulálok, hogy eljutottál a lényegig.

Cylon Brother Cavil · http://koszonjuk-miniszterelnok-ur.blog.hu 2017.02.18. 20:26:21

@kolompa lole 1111: hol ovastál nyafogást? Idézd be kérlek. Ja, hogy nincs benne.

Cylon Brother Cavil · http://koszonjuk-miniszterelnok-ur.blog.hu 2017.02.18. 20:29:45

@kúrórudi: Ki mondta, hogy előre kitervelt csali volt?

Én azt állítom, hogy a Fidesz és Orbán olyan mértékben tematizál mindent, hogy abból az ellenzék soha nem tud jól kijönni. Mégpedig azért, mert mindenre csak reagálni tud. Vagyis a szabályokat, a keretrendszert mindig OV alakítja, ezért van nyerő pozícióban.

Az egyik állítás pont az volt, hogy nekik az is jó, ha nem kell olimpiát rendeszni, sőt, talán a legjobb lehetőség: ld. 5. pont.

s 2017.02.19. 00:30:36

@columbia: Miért, a posztból magából nem?

s 2017.02.19. 00:45:36

@VaradiJanos: Tyopgyá lye, bammeg.

VaradiJanos 2017.02.19. 01:04:45

@s: szegény elhanyagolt kis barátom

s 2017.02.19. 01:24:06

@VaradiJanos: Na, sikerült kommentelned, hülyegyerek? Senki nem baszta le a szar szövegedet, ne is reménykedj. Annyira azért nem vagy fontos, hogy bárki is eltávolítson.

VaradiJanos 2017.02.19. 01:39:53

@s: ó, dehogynem, itt tévedtem, de a szomszèdban a màsik liberàlis baràtod nemrèg zàrt ki

odamondó 2017.02.19. 14:00:18

@s: ja csak per pillanat még nincs elég felháborodás.

VADÁSZPUSKÁS LIBERALIZMUS 2017.02.19. 15:47:57

" Közben meg megy tovább a klientúra kiépítése. Lopják továbbra is a közpénzt, "

Az tiszta sor, hogy a lipsik tovabb fosztogatjak az orszagunkat, de ez a 270 milliardos lopas leleplezese, azert megis jelentos gyozelem a nemzeti oldalnak.

s 2017.02.20. 11:41:14

@Cylon Brother Cavil: "nézd az elkövetkező napok zavarodott kormányzati kommunikációját és lépéseit. Az mindent elárul majd."

Ahogy korábban írtam.

index.hu/belfold/2017/02/18/kosa_lajos_folytatja_a_kormany_kommunikacios_amokfutasat/

Itt meg éppen kósalali bassza telibe a buzi kurva anyja fogatlan pofáját és még orbán is beleveri neki a végén.

Mi ez, ha nem zűrzavar? De azért csak mondjad nyugodtan a magadét, hogy a fidesz mennyire kurva jól jön ki mindenből. Édes faszom! Minek írsz, ha csak ennyit értesz az egészből?
süti beállítások módosítása