A kormány a felelős a 300 forintos euróért! A kormány képtelen kezelni az egyre súlyosbodó válságot! A kormány politikája nemhogy egyhelyben toporgást jelent, hanem egy egész évtizeddel vetette vissza Magyarország fejlődését!

 

Megdöbbentő, hogy ezek a mai szelek mennyire másként fújnak, mint néhány évvel ezelőtt...

 

Biztos az időjárásban van a hiba: Magyarország valamilyen világméretű összeesküvés okán a passzátszelek, a monszunok és a forgószelek  csapásirányába került.

Vagy a felmelegedésnek vannak előre nem látott és éppen ezért ki nem számított hatásai? Vagy csak a Zemberek fejében dúl a káosz?

 

Ki tudná megmondani az igazságot, hiszen ahányan vagyunk annyiféle igazság létezik. Vagy még annál is több.

 

Éppen ezért a kedves olvasó segítségére van szükség egy talány megfejtésében.

(Természetesen egy megoldókulcsot elrejtünk a szövegben azok kedvéért, akik kész megoldásra vágynak mert megerőltető számukra a gondolkodás, vagy a kereső oldalak használata)

 

Mai találós kérdés:

 

Hol találhatjuk a következő mondatokat, és melyik párt prominens személyisége nyilatkozta?

(Bónusz pontért még egy kiegészítés: Ma vajon hogyan vélekedik az illető "politikus"?)


 

 

"A kormány a felelős a 300 forintos euróért

A kormány képtelen kezelni az egyre súlyosbodó válságot. Ezt láthatjuk a 300 forintos euróban és a 22 ezer munkahely megszűnésében is - hangzott el .......... .... (ide jön a politikus neve) sajtótájékoztatóján.


Ma délre a forint elérte a 300-as euró-átváltási árfolyamot. Senki sem tagadhatja, hogy ez egy lélektani határ. Egyrészt azért, mert a devizahitelesek nehézségeit tovább fokozza, másrészt azért, mert ez az egyetlen szám jól jelzi a kormányzati politika kudarcát - mondta .......... .... (ide jön a politikus neve) sajtótájékoztatóján. Az elmúlt két nap abból állt, hogy ........ ...... (ide jön a kormányfő neve) a bankárokkal és gazdasági szereplőkkel találkozott, miközben a forint árfolyama folyamatosan zuhant - emelte ki a politikus.

 A magyar valuta gyengülésének újabb lendületet a rendkívüli parlamenti ülés adott. Ez azért történhetett, mert a piac még egyszer, reméljük utoljára, bizalmat szavazott a miniszterelnöknek. A bankok megvárták, mit mond ........ ...... (ide jön a kormányfő neve), milyen kiutat ajánl a válságból, ám semmi olyat nem tudott ígérni, ami megnyugtatta volna a gazdasági szereplőket. A kormányfő méltatlan volt a piac bizalmára. Ennek következtében a forint még aznap délután esni kezdett - fogalmazott a ...... (ide jön a párt neve) frakcióvezetője. 

.......... .... (ide jön a politikus neve) hangsúlyozta: a kormány nem tudja kezelni a válságot. Ezt láthatjuk a forint mélyrepülésében és a munkahelyek megszűnésében is.


A kormány a felelős a 300 forintos euróért


A válság következtében eddig 22 ezer ember veszítette el állását, a kormány 22 ezer munkahelyet nem tudott megvédeni. Ez egy évre nézve, térségekre bontva például a Közép- Dunántúlon 4500 új munkanélkülit jelent. Ma Debrecenben újabb 147 ember vesztette el állását - mutatott rá a képviselő.

 .......... .... (ide jön a politikus neve) felhívta a figyelmet: csak januárban 1400 cég ellen indult csődeljárás. Ez negatív rekord, soha ilyen rossz számadat nem született még. A GKI konjunktúra-indexe történelmi mélyponton kezdte a 2009-es évet, a beszerzési menedzserindex 1990 szeptembere óta nem volt ilyen alacsony. Az államadósság mértéke az 1996/97-es szinten van. Mindezek alapján kijelenthetjük, hogy a ...........-kormány politikája nemhogy egyhelyben toporgást jelent, hanem egy egész évtizeddel vetette vissza Magyarország fejlődését - jelentette ki a politikus.

 A ......... (ide jön az ellenzéki párt neve) frakcióvezetője kudarckezelő testületnek nevezte a Kormányzati Válságmegelőző és Válságkezelő Központot. A képviselő elmondta: a kormányzat eddig nem tett mást, csak kudarcot kudarcra halmozott. Most egy testületet is életre hívnak, amely intézményesen fogja a kudarckezelést jelképezni. Sajnálatos továbbá az is, hogy a ..........-k (ide jön a kormánypárt neve) sajtóeseményt csinálnak abból, hogy a miniszterelnök találkozik minisztereivel. 

Azt láthatjuk tehát, hogy a kormány cselekvés helyett konzultál, nyilatkozik és jobb híján a ............-t (ide jön az ellenzéki párt neve) szidja - mondta a politikus, hozzátéve: ez nem politika, ez nem válságkezelés. A ...... (ide jön az ellenzéki párt neve) továbbra is új választások kiírásában és egy új kormány felállításában látja a helyzet megoldását."

 



 

Megoldás: ITT TALÁLHATÓ

 

 

GyK (gyengébbek kedvéért): a fenti mondatokat Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője nyilatkozta 2009. februárjában.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://koszonjuk-miniszterelnok-ur.blog.hu/api/trackback/id/tr393519437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.01.04. 23:22:03

A fidesz hazudik. Nem előszőr. Ami viszont irritáló, hogy mostanra már nem is próbálják a hazugságot leplezni.

Csak simán belehazudnak az arcunkba, akár 5 perc múlva is az ellenkezőjét mondva annak, amit előtte mondtak.
süti beállítások módosítása